BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,72
ALTIN 2.449,60
HABER /  DÜNYA

11 Eylülün ses kayıtları

ABD'de 11 Eylül davasında jüri üyelerine, kaçırılan uçaklardan birinin kokpit kayıtları dinletildi.

Abone ol

ABD'de 11 eylül saldırılarına doğrudan karıştığı gerekçesiyle yargılanan tek kişi olan Zekeriya Musavi'nin davası sürüyor. Dünkü duruşmada, jüri üyelerine, kaçırılan uçaklardan birinin kokpit kayıtları dinletildi.

Ses kayıtları mahkemenin kararı uyarınca basına dağıtılmadı. Mahkeme, bunun yerine kayıtların dökümünü yayımladı.

30 dakika süren kayıtlarda, saldırganlarla uçaktakiler arasında geçen diyaloglarla birlikte hava trafik görevlilerinin sesleri yer alıyor.

Kayıtlarda uçaktakilerin yardım çığlıkları ve saldırganların gürültü yapmamaları yönündeki uyarıları duyuluyor.

Daha sonra seslerden, yolcuların saldırganlarla mücadeleye giriştiği ve üstün geldiği anlaşılıyor. Uçak saldırganların tekbir sesleri arasında düşüyor ve kayıt son buluyor.

Ses kaydında, 11 tetörist ile uçağın kontrolünü onlardan almaya çalışan yolcuların karşılıklı konuşmaları yer aldı. Kayıtlarda yolculardan biri, "Ölmek istemiyorum" diye bağırırken, teröristlerden birinin, "İşini bitirelim mi?" dediği duyuluyor.

Kayıtların başka bir bölümünde ise bir yolcunun teröristlere, "Lütfen, canımı acıtmayın" dediği duyulurken, kavga gürültüleri arasında, "Bir şey mi var, kavga mı?" diye bağıran bir teröriste, "Evet" yanıtı veriliyor. Kontrolden çıkan uçak yere çakılmadan hemen önce duyulan ses ise, "Allahuekber" ve "Hayır, hayır, hayır" çığlıklarının ardından sessizlik hâkim oluyor.