BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.498,66
HABER /  GÜNCEL

11 bin kişiye FETÖ Bylock yükledi! Kıble bul programı ve...

Bylock programı kişilerin cep telefonlarına nasıl yüklendi? Hangi programı kullananlar farkına varmadan Bylock'çu oldu. Nevzat Çiçek bir hafta önce yazmıştı. Kıble Bul ve müzik programı indirenler dikkat!

Abone ol

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılı yaptığı ByLock açıklaması ile gündeme oturdu. Başsavcılık, 11 bin 480 kişinin GSM numarasının iradesi dışında Bylock'a yönlendirildiğini açıkladı. Başsavcılık'tan yapılan açıklamaya göre FETÖ bu yöntemle gerçek ByLock kullanıcılarına ulaşılmasını engellemek istedi.

Peki farkına varmadan Bylock kullanıcısı olan 11 bin 480 kişi, bu tuzağa nasıl düştü? Hangi programlar aracılığıyla cep telefonları Bylock programına yönlendirildi?

KIBLE BUL PROGRAMINA DİKKAT: Gazeteci Nevzat Çiçek geçen 10 gün önce Bylock tahliyelerinin olacağını haber vermişti. Bir belge paylaşan Nevzat Çiçek şunları yazmıştı;

"Özellikle 2014 döneminde indirilen çeşitli programlar vasıtasıyla Bylock programıyla ilişkilendirilen yaklaşık 11 Bin kişinin tahliye edilmesi bekleniyor.Bu vb kararlar bu hafta içerisinde adliyelerde çokça çıkar...Bir oyunda böyle bozulmuş olur haksızlıklar inşallah giderilir."

Nevzat Çiçek'in paylaştığı belgede Bylock programının Kıble Bul ve müzik programları ile yüklendiği bilgisi yer alıyordu. Kişi kıble bul programını açtığında arka planda yazılım o kişiyi bylock sunucusuna bağlıyordu. Nevzat Çiçek'in 10 gün önce paylaştığı mahkeme kaydında da kıble bul programı geçiyordu.


MOR BEYİN YAZILIMI NEDİR? : Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman Bylock ile ilgili yaptığı flaş açıklamada, "Mor Beyin yazılımı"ndan söz ediyor. Peki nedir bu mor beyin yazılımı?

Bu 8 program gizlice Bylock'a bağlıyor! İşte Mor beyin yazılımı

BTK BAŞKANI AÇIKLADI

BTK başkanı Ömer Fatih Sayan da Bylock yönlendirmeleri hakkında şu bilgiyi verdi;

-Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine, BTK olarak yapılan incelemede, irade dışı bylock IP'lerine yönlendirmeler olduğu tespit edilmiştir. Kullanıcı ve teknik bilgiler içeren Rapor Başsavcılık ile paylaşılmıştır.

Başsavcılık açıklamasındaki 'Mor beyin giyi uygulama sunucularına yönlendirilmiş oldukları yönünde bulgulara ulaşılmıştır' cümlesi de dikkat çekici oldu.

Başsavcılık'tan flaş ByLock açıklaması! Tuzağı kuran kişi bakın kimmiş?