BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

100 kişi ile cenazeyi almaya gittiler

Hastanede kaptığı enfeksiyondan öldüğü iddia edilirken hastane başhekimi ise enfeksiyon nedeniyle getirildiğini savundu…

Abone ol

16 Haziranda yüksek ateş nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tedavi altına alınan 12 yaşındaki Özcan Kırmızı,hayatını kaybetti.

Akdeniz üniversitesi Hastanesinden yatmakta olup hayatını kaybeden Özcan kırmızı’nın ailesi çocuklarının cenazesini almaya 100 kişi ile geldi.Çocuklarının hastanede kaptığı enfeksiyondan öldüğünü iddia ederken hastane başhekimi Doç. Dr. Demir ise Aplastik Anemi teşhisi konulan hastanın,hastaneye enfeksiyon nedeniyle getirildiğini savundu.

Cenazenin alınışı sırasında olay çıkmaması için polis güvenlik önlemlerini artırırken, çocuğun cenazesi hastaneden alınarak, Uncalı Mezarlığında toprağa verildi.
Özcan’ın amcası Hakim Kırmızı, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen ay yüksek ateş nedeniyle hastaneye getirdikleri yeğenine anemi teşhisi konulduğunu söyledi

Baba Selahattin Kırmızı da, hastanenin yoğun bakım ünitesinin hijyen koşullarının yeteri kadar iyi olmadığını, bu durumdan kaynaklı Özcan Kırmızı'nın hastaneden enfeksiyon kaparak öldüğünü ileri sürdü. Selahattin Kırmızı, yasal işlemlere başvuracaklarını ifade etti.

Duygusal davranıyorlar

Demir, hastalık için şunları söyledi: ''Aplastik anemi hastalarında kemik iliği üretim yapmıyor. Kanda bulunan lökositler üretilemiyor. Hasta ilk geldiğinde kanında 400 lökosit vardı ve enfeksiyon kapmıştı. Sağlıklı bir insanda lökosit oranının 4 bin ile 10 bin arasında olması gerekiyor. Bu hastalık, kişinin enfeksiyona karşı mücadele etmesini engelliyor. Gerekli tüm çalışmalar yapılmıştır. Birçok antibiyotik kullanılmış, ancak tedaviye yanıt alınamamıştır. Bizim de yapabileceklerimiz bir noktadan sonra tükeniyor.''

Hastaneye tepki gösteren ailenin duygusal davrandığını söyleyen Demir, ailenin acılarını anladıklarını,başhekim yardımcısının ise çocuğun ölüm nedeni hakkında aileye dört saat bilgi verildiğini kaydetti.