BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,94
ALTIN 2.506,45
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

100 bin öğrenciye tatil

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Gönül Operasyonu" projesini tanıttı

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Gönül Operasyonu" adlı projeyi yaz aylarında uygulamaya koyacaklarını, bu kapsamda doğu ve güneydoğudan 100 bin öğrencinin batıdaki illere, batıdan da doğu ve güneydoğuya tatile gönderileceğini söyledi.

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nin 50. yılı nedeniyle Ankara Swiss Otel'de düzenlenen kokteyl ve yemeğe katılan Çelik, proje kapsamında kalkınmada öncelikli, doğu ve güneydoğudaki yörelerden, ilk öğretimin ikinci kademesi olan 6. sınıftan itibaren lise öğrencilerini de kapsayacak şekilde 100 bin öğrencinin batıdaki illere tatile gönderileceğini söyledi.

Bu öğrencilerin daha ziyade sahildeki illere gönderileceğini, bunun muhtemel tarihinin ise temmuz ve ağustos ayları olacağını anlatan Çelik, tatilin 1 hafta veya 10 gün süreceğini bildirdi. Çelik, şunları kaydetti:

"Orada yapacağımız şey şudur; Diyelim ki biz, Batman'lı bir öğrenciyi getirdik Antalya'ya... Doğu'dan gelen öğrencinin Batı'da birer mihmandarı olacak. Onu evinde yatırmayacak. Kredi Yurtlar Kurumu'nun yemek servisi olacak. 3 öğün yemeklerini yiyecekler orada. Fakat icabında onu evine götürecek, ailesiyle tanıştıracak. Öğrenci konuk olduğu diğer öğrencinin evine izne tabi olarak öğretmenlerinin rehberliğinde gidebilecek."

Öğrencilerin velilerinden izin alarak batıdan, doğu illerine de gidebileceklerini ifade eden Hüseyin Çelik, yurt kapasitesinin kısıtlı olması nedeniyle batıdan doğuya gidecek öğrenci sayısının, doğudan batıya gideceklerin üçte biri düzeyinde olacağını kaydetti.

Çelik, öğrencilerin ulaşımlarının sponsor kanalıyla olacağını ve Turkcell'in proje sponsorluğunu üstleneceğini belirtti.

Çelik, tatile gönderilecek çocukların başarılı öğrenciler arasından seçilip seçilmeyeceğinin sorulması üzerine de bu konuda yatılı bölge okullarında okuyanlara öncelik vereceklerini söyledi.