BIST 10.960
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.513,87
HABER /  GÜNCEL

Mevlanaya muhteşem anma

Mevlana'nın 734. Vuslat yıl dönümü etkinlikleri muhteşem bir gösteriyle başladı

Abone ol

Mevlana'nın 734. Vuslat yıl dönümü etkinlikleri programının ilk gününde, Mevlana Kültür Merkezi'nde ışık oyunları altında yapılan sema, büyük ilgi gördü.

Mevlana'nın 734. vuslat yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Mevlana Kültür Merkezi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu sema gösterisi sundu. Konya Valisi Osman Aydın, burada yaptığı konuşmada, Mevlana'nın insanlığa büyük etkisi olduğunu, arkasında farklı dinlere mensup sevenler topluluğu bıraktığını söyledi.


Aydın, ''Mevlana, milli ve manevi kültürümüzün müstesna siması olduğu gibi insanlığın da ortak kültürel mirasının temel yapı taşlarından birisidir'' dedi. Mevlana'yı en iyi anlayan insanlardan birinin de Atatürk olduğunu dile getiren Aydın, Atatürk'ün Mevlana Müzesi'nin kazandırılmasına imkan sağladığını ve onu her zaman büyük hayranlıkla andığını ifade etti.

Aydın, insanlığın dün gibi bugün de Mevlana'nın ''gel'' diye çağıran sesine muhtaç olduğunu kaydetti. Mevlana Kültür Merkezi'nde renkli ışık oyunları altında yapılan sema, izleyicilerden büyük ilgi gördü. Kültür Merkezi'ndeki programa, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hikmet Kaçtıoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ile çok sayıda vatandaş katıldı.