BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.508,91
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Başörtü kurbanı ödülünü aldı

Başörtülü olduğu için kürsüden indirilen Tevhide, ödülünü evinde aldı

Abone ol

Adana'nın Kozan ilçesinde düzenlenen yarışmada birinci olan ve 24 Kasım Öğretmenler Günü töreninde ödülünü alamadan kürsüden indirilen imam hatip lisesi öğrencisi Tevhide Kütük'e ödülü evinde verildi.
İmam Hatip Lisesi 11. sınıfında okuyan Tevhide Kütük'e ödülünü Kozan ilçesine 14 kilometre uzaklıkta Acarmantaş köyündeki evinin bahçesinde Eğitim Bir Sen üyeleri verdi.

Evlerinin bahçesinde yapılan bir törenle ödülünü alan Kütük, yarışmada birinci olduğu kompozisyonu okudu.

Tevhide'nin büyük haksızlığı uğradığını ve mağdur edildiğini belirten Eğitim Bir Sen Adana 2. Nolu Şube Başkanı Ali Uslu, "Öğretmenler günü nedeniyle yapılan kompozisyon yarışmasında birinci olan kızımıza çok görülen bu ödülü biz veriyoruz. Ödül törenini kıyafet balosu zannederek kızımızı kürsüden indirip cezalandıranların, bu davranışlarıyla Başöğretmen Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım ve eşleri Latife Hanım'a yapılan bir saygısızlık olduğunu bilmelerini isteriz. Esere ve müessirine saygıda kusur eden anlayışın ve Tevhidelerin hüzünlerinin son bulmasını istiyoruz." dedi.

Konuşmanın ardından sendika üyeleri Tevhide'nin boynuna kırmızı çiçeklerden yapılan bir çelenk taktı. Ayrıca öğrenciye ödül olarak bir altın takdim edildi.