BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,98
ALTIN 2.506,98
HABER /  GÜNCEL

Başarılı gazetecilere ödül

ÇGD Bursa Şubesi'nin geleneksel ödülleri sahiplerini buldu.

Abone ol

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi'nin geleneksel ödülleri sahiplerini buldu. ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, ÇGD Bursa Şubesi Lokali'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 18. kuruluş yıl dönümünü kutlayan derneğin çok zor dönemleri aşarak bu güne kadar geldiğini belirtti.

Abakay, gazetecilerin zor şartlarda çalışmasına karşın 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda yapılmak istenen değişiklikle aralarında gazetecilerin de bulunduğu bazı kesim çalışanlarının ''yıpranma'' haklarını kaldırmak istendiğini söyledi.

''Yıpranma hakkından sadece gazeteciler faydalanmıyor. Kaldı ki gazeteciler mesai saati gözetmez'' diyen Abakay, örnek verirken Isparta'da uçak düşmesinin ardından gazetecilerin orada mesai saati gözetmeden çalıştıklarına dikkati çekti. Abakay, ''Yıpranma haklarının kaldırılması istemiyle ilgili sadece mevcut hükümeti eleştirmiyorum. Türkiye'de siyasiler muhalefette iken başka, iktidara geldiklerinde başka şeyler söylüyor'' diye konuştu.

ÇGD Bursa Şubesi Başkanı Berhan Soner de yıpranma hakkının gazetecilere tanınmış bir imtiyaz olmadığını, 25-30 yıllık çalışmaları karşılığında basın emekçilerinden diğer işçilerden farklı olarak her ay 3 puan daha fazla SSK primi kesildiğini söyledi. 

Ödüller

Daha sonra ÇGD Bursa Şubesi geleneksel ödülleri sahiplerini buldu. Eğitime Katkı Ödülü UNICEF-Nilüfer Yerel Gündem 21 adına UNICEF Temsilcisi Sebahat Temizarabacı'ya verildi.

Çevre ödülünü Kaz Dağları'ndaki altın arayışlarıyla ilgili çalışmaları nedeniyle Marmara Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Sunay Obuz, Kültür Ödülü'nü Bursa Yazın ve Sanat Derneği (BUYAZ) Başkanı Şaban Akbaba aldı.

Sosyal Yaşama Katkı Ödülü Osmangazi Belediyesi Yerel Gündem 21 Engelliler Bakım Merkezi adına Hatice Akgün'e, Emek Ödülü Novamed çalışanları adına Baş Temsilci Fatma Özüm'e, Spor Ödülü ise zihinsel engelli sporcu Durducan Nevruz'a verildi.

Basın Dayanışma Ödülü, ATV ve Sabah Gazetesi'ndeki ''sendika mücadelesi vermesi'' nedeniyle Cengiz Erdinç'e verilirken, Basın Özgürlüğü Ödülü'ne yayın hayatına son veren Nokta Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni Alper Görmüş değer bulundu.

Gazete Avrupa Muhabiri Sinem Karabulut, Olay TV Muhabiri Şeyhmus Ekinci ve DHA Muhabiri Serhat Tezcan'a da Genç Kalemler Ödülü verildi.