BIST 9.717
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.444,80
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

10 Ekim Windows 10 güncellemesini sakın yüklemeyin çünkü...

Microsoft etkinliğinde tanıtılan yeni Windows 10 güncellemesinin dosyaları ve kişisel verileri sildiği ortaya çıktı. Microsoft '10 Ekim Windows 10 güncelmemesini yüklemeyin' uyarısı yayınladı.

Abone ol

Salı günü, Microsoft Surface etkinliğini yapmakta iken '1809' kodlu Ekim 2018 güncellemesini de manuel olarak indirip kullanmak isteyen Windows 10 kullanıcıları için yayınladı. İlk başta her şey yerinde gitmekteydi, tabii bu çok da uzun sürmedi. Güncelleme sonrasında birkaç gün içerisinde güncellemeye dönük birçok şikayet internete girilmeye başlandı. Güncellemeyi kuran kullanıcılar, geçiş sonrasında profillerin ve dosyalarla dolu olan klasörlerin bazılarının ya da hepsinin silinmiş olduğundan şikayetçiydi.

Microsoft açıklaması
Microsoft alınan durdurma kararında 'kişisel dosya ve belgeleri silen' güncelleme ile ilgili şu duyuruyu yaptı: “Kullanıcılar tarafından, kişisel dosyalarınızı ve belgelerinizi sildiği ortaya çıkartılan, ve yaşanan olayların neticesinde, şimdilik Windows 10 Ekim 2018, 1809 numaralı sürümün dağıtımını durdurmuş bulunmaktayız.”

Windows 10 sürümünü yüklemeyin
Konuyla alakadar bu dosyayı indirip henüz kurulum yapmayan kullanıcılara "Windows 10 sürümüne ait Ekim 2018 güncellemesini indirdiyseniz, lütfen onu yüklemeyin ve yeni medya erişilebilir oluncaya kadar bekleyin" şeklinde bir açıklama da yapıldı.

Otomatik güncelleme kanalından kaldırılan sürüm, aynı şekilde Microsoft’un sitesinden de kaldırıldı. Hatırlayacağınız üzere aynı hataya sahip ilk Windows 10 güncellemesi bu değil. Geçen sene de, aynı sorundan muzdarip bir Windows 10 güncellemesi piyasaya sunulmuştu. Şimdilik ertelenen Windows 10 güncellemesi, bakalım tekrar ne zaman piyasaya sunulacak.