BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Suudi Arabistan'dan gelen 2 sır uçak! Cemal Kaşıkçı'yı onlar mı götürdü

Dünya Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı konuşurken, o gün Atatürk Havaalanı'nda gizemli bir olayın yaşandığı ortaya çıktı. Kaşıkçı'nın kaybolduğu gün Atatürk Havalimanı'na Suudi Arabistan'dan gelen 2 uçak kısa süre sonra tekrar bu ülkeye havalanmış.

Abone ol

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluk binasına girdiği 2 Ekim'den sonra haber alınamayan Washington Post yazarı Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı için emniyet ekipleri araştırmalarını sürdürüyor. 

2 Ekim'de Suudi Arabistan’dan HZ-SK1 ve HZ-SK2 kuyruk tescilli iki uçağın birer saat arayla Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali’ne iniş yaptığı ortaya çıktı.

İlk uçağın Atatürk Havalimanı’nda bir saat kaldıktan sonra Suudi Arabistan’a havalandığı ikinci uçağın ise ilk uçağın inişinden bir saat sonra havalimanına indiği belirlendi. HZ- SK2 kuyruk tescilli uçağın da akşam saatlerinde İstanbul’dan ayrıldığı öğrenildi.

UÇAKLARIN SIRRI ÇÖZÜLDÜ: Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad merkezli olan şirket, iş seyahatlerinde tercih ediliyor. Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın 2 Ekim’de kaybolmasının ardından birer saat arayla Atatürk Havalimanı’na gelen Gulfstream 4 tipi HZ-SK1 ve Gulfstream G450 tipi HZ-SK2 iki uçak bu şirketin filosunda yer alıyor.

CHP'DEN AÇIKLAMA: CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü iddialarına ilişkin "Suudi Arabistan'ın bu konuda yeterince açıklama yaptığını duymuyoruz. Yetkililerimizin bu konuyu araştırıp kamuoyuyla paylaşmaları ve buna ilişkin adım atmaları lazım. Eğer doğruysa, bu Viyana Sözleşmesinin ihlalidir ve bunu ihlal edenler Türkiye'de barınamaz." dedi. 

İNGİLİZ DIŞİLERİ'NDEN AÇIKLAMA: İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Washington Post Yazarı Suudi gazeteci CemalKaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin suçlamaların son derece ciddi olduğunu açıkladı. İngiliz Dışişleri Bakanlığı tarafından Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin yazılı bir açıklama yayımlandı. Açıklamada, "Bunlar çok ciddi suçlamalar. Son haberlerin farkındayız. Suudi Arabistan hükümetiyle de gerçeklerin acilen ortaya çıkması için çalışıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

BASIN KONSEYİ'NDEN TEPKİ: Basın Konseyi, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kendisinden haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbeti ile ilgili Suudi Arabistan yetkililerinin acilen tatmin edici bir açıklama yapmasını beklediklerini bildirdi. Açıklamada, hiçbir gelişmenin bir insanın yok edilmesine neden olamayacağı belirtilerek, "Üstelik bu olayın bizim ülkemizde yaşanmış olması da ayrı bir üzüntü kaynağıdır. Cemal Kaşıkçı'nın akıbeti hakkında, Suudi Arabistan yetkililerince makul ve tatmin edici bir açıklama yapılmasını acilen bekliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Cemal Kaşıkçı'nın oğlu rehin mi alındı? Söylediği şeylere bak...

Teyit edilmiş bilgi Cemal Kaşıkçı'ya gerçekte ne oldu? Parçalayıp...