BIST 9.090
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,66
HABER /  POLİTİKA

İyi Partili 'eline tükürdü' MHP'liler çıldırdı: 'Müsavat efendi senin...'

MHP'lilerin, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in evini basmasıyla başlayan kavgada bu kez eline tüküreyim kavgası çıktı. İYİ Partili vekile MHP'liler de ağır karşılık verince iş yine 'sıkıysa gelin' mevzusuna döndü.

Abone ol

TBMM’deki yemin töreninde MHP lideri Bahçeli’nin elini öpen İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı Müsavat Dervişoğlu, yaptığı 'tükürme' açıklaması ile kavgayı başlatan taraf oldu.Dervişoğlu, Twitter'daki mesajında Bahçeli için aynen şunları yazdı:

-“Biz can düşmanlarımızın bile hanesinin önüne adam göndermedik. Üzerimizde hakkın var diye aile terbiyem ve törem gereği öptüğüm eline tüküreyim. Sen kardeş kavgası çıkarmaya uğraşa dur. Allah şahit olsun ki, ben senin ipliğini pazara çıkaracağım”.

Çakma mafya kalıbına tüküreyim
'Ele tükürme' lafına MHP'den ilk karşılık Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'dan geldi. Durmaz attığı twite şöyle yazdı:
-”Partimizde siyaset yaptığın dönemde yıllarca senin mafyatik biri olmadığını anlatmaya çalıştık ‘çakma' mafya diyorlardı da itibar etmiyor kızıyorduk, senin adamlığın da çakmaymış, Musavvat efendi, ben de senin adamlığına, kalıbına tüküreyim” .

Camış derisi suratına tüküreyim
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya da “Madam'ın bodyguardı, adilik ve çirkeflikte zirve yapmıştır. Yazıklar olsun” açıklaması yaptı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Hidayet Vahapoğlu ise “Dün el etek öpenler bugün heriflenirken bile gülünç oluyor. Ona birileri etek giydirmediyse, öptüğü elin hatırına idi” diyerek polemiğe katıldı. İstanbul il yönetim kurulu üyesi Ünal Yaşaroğlu ise, ”Ben senin camış derisine dönmüş suratına tüküreyim” dedi.

Buyurun gelin kanım size helal
Bu atışmalardan sonra Musavvat Dervişoğlu hedef gösterildiğini belirterek şu twitleri attı:
-"Adıma tag açıp uzaktan uzağa sallamayın. Liderinize etmedik hakaret bırakmayan onlarca kişinin kapısına gitmeyi beceremediniz, bir de üstüne üstlük utanmadan canciğer kuzu sarması dost oldunuz. Kanım da, canım da size helaldir buyurun gelin yalnız sakına sakın karavana atmayın!.

Tetikçiye değil azmettiriciye ödetirim
-Tüyü bitmemiş çocukları üzerime kışkırtan muhteremler, olur da yarınlarda bir saldırıya maruz kalırsam faillerini bilgimiz dışında yapmışlar diye görevden alarak sorumluluktan kurtulamazsınız. Hiç kimse unutmasın ki; bu hesabı tetikçilere değil, azmettiricilere ödetirim!..


İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu, Meclis açışında Devlet Bahçeli'nin elini öpmüştü.