BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SEÇİM

1 Kasım seçimleri CHP'den iddialı hedef

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, 1 Kasım seçimleri için partisinin İstanbul'da 1 milyon yeni oy hedeflediğini açıkladı.

Abone ol

Milliyet gazetesi yazarı Tunca Bengi, CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın'la yaptığı 1 Kasım seçimlerine ilişkin görüşmenin detaylarını bugünkü köşesine taşıdı.

Karayalçın, CHP'nin 1 Kasım'da İstanbul'da almayı hedeflediği oy oranına ilişkin "1 milyon yeni oy" açıklamasında bulundu.

Tunca Bengi, Karayalçın'ın açıklamalarına ilişkin bugünkü köşesinden şunları kaleme aldı:

"Ağustos ayının 23'ünde CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın'a "Adaylık düşünceniz var mı?" diye sorduğumda aramızda şu diyalog geçmişti:

"Siyasetçiyim, tabii ki milletvekili olarak hizmet vermek isterim ama bu Genel Başkan'm takdiri. Şu anda İstanbul İl Başkanlığı'nda görevlendirildim. Yeni bir görevlendirme olursa onun gereğini yaparım.

- Böyle bir olasılık var yani.

Bilmiyorum, ben görevlendirilen kişiyim.

- Ama kafanızda var hiç aklımdan çıkmadı, hep var..."

O günden bu yana net bir gelişme olmadı. Biz de aynı soruyu Karayalçın'a dün bir kez daha yönelttik. Yanıt öncekinden farksızdı, daha doğrusu yine fluydu:

"Size söylediğim noktadayım. İl başkanı olarak görevimin başındayım. Tabii ki milletvekili olmayı isterim ama bir görev verilirse bu söz konusudur yoksa görevimi büyük bir memnuniyetle yapıyorum. Yani karar Genel Başkan'ın..."

Karayalçın'a dün kendi adaylık durumu dışında CHP 'nin İstanbul'da nasıl bir seçim kampanyası yürüteceği ve hedeflerini de sorduk. Bu konuda gelen yanıtlar ise somut ve oldukça iddialıydı:
"İstanbul'da hedefimiz bir milyon yeni oy almak. 7 Haziran'da 2 milyon 400 bin dolayında oy almıştık. Şimdi bunun üzerine bir milyon daha eklemek için çalışıyoruz. Bunun içinde mahalle odaklı bir çalışmayla ilçe örgütlerine hedefler koyduk. Kadın kollarımız ise 7 Haziran öncesi koyduğumuz, ancak sitelere giriş yasağı nedeniyle yarısını gerçekleştirebildiğimiz 4 milyon konutun kapısını çalma hedefine odaklandı."