BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

TÜSİAD Başkanı Başaran'dan her satırı olay açıklama

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, Boydak Holding operasyonu, çözüm süreci, koalisyon görüşmeleri ve 1 Kasım seçimleri hakkında flaş açıklamalar yaptı.

Abone ol

TÜSİAD 2015 yılının ilk Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'nda TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, Boydak Holding'e yapılan operasyon, çözüm süreci, 1 Kasım seçimi ve artan terör saldırıları hakkında son dakika açıklamalarda bulundu.

Kayseri'deki "paralel yapı" operasyonunda gözaltına alınan TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak hakkında açıklama yapan Cansen Başaran, "Memduh Boydak'a ailesine bir kez de burada geçmiş olsun demek istiyorum. Yönetim kurulu üyemiz Memduh Boydak'ı bir an önce aramızda görmeyi ümit ediyoruz. Gerçekten eksikliğini bu salonda hepimiz hissediyoruz." dedi.

Artan terör olaylarına ilişkinde açıklama yapan Başaran, TÜSİAD olarak Ankara'da yapılacak "Teröre Karşı Hep Birlikte" yürüyüşüne katılacaklarını belirtti. TÜSİAD olarak amasız ve fakatsız şekilde terörü lanetlediklerini söyledi.

tüsi̇ad-başkani-başarandan-her-satiri-olay-açiklama.20150917114212.jpg

Cansen Başaran'ın konuşmasından satırbaşları:

TÜSİAD Yönetim Kurulu olarak Memduh Boydak’a bir kez daha geçmiş olsun diyoruz. Dün de bu konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapmıştık.

"MEMDUH BOYDAK'IN EKSİKLİĞİNİ HİSSEDİYORUZ"

Memduh Boydak'a ailesine bir kez de burada geçmiş olsun demek istiyorum. Yönetim kurulu üyemiz Memduh Boydak'ı bir an önce aramızda görmeyi ümit ediyoruz. Gerçekten eksikliğini bu salonda hepimiz hissediyoruz. Kuşkusuz bu toplantımızı daha farklı koşullarda terörün olmadığı kaygıların artmadığı bir ortamda küresel ekonomideki gelişmeleri taşımadan terörün ve şiddetin olmadığı bir ortamda yapabilmeyi isterdik. Duygularımızı ifade etmekte güçlük çekiyoruz şehitlerimizin yakınlarına başsağlığı sabır diliyorum. Terörü şiddetle kınadığımızı bir kez daha yineliyorum. Kardeşliğe evet mitingine katılmaya gidiyoruz.

"TERÖRE KARŞI YÜRÜYÜŞE KATILACAĞIZ"

Haftalardır şehit haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Cenaze törenlerinde evlatlarını, eşlerini her gün izliyoruz. Terörü şiddetle kınadığımızı bir kere daha söylüyorum. Bu terör dalgasının derhal sonlandırılması yönümüzdeki çağrımızı yineliyoruz. Nitekim bu toplantımızdan sonra hemen Ankara’da yapılacak olan Teröre Karşı Hep Birlikte yürüyüşüne katılacağız. Elbette ve öncelikli olarak amasız ve fakatsız şekilde terörü kınıyoruz. Hunharca işlenen cinayetlerin, insanların katledilmesinin hiçbir açıklaması olarak.

"ACİLEN ÇÖZÜM BULUNMASI GEREKİYOR"

Terörün kalıcı olarak bu coğrafyadan silinmesi için, TÜSİAD olarak sağlam önlemleri destekliyoruz. Çözüm süreci başladığında, kalkınma ve ekonomik boyutta destek olmak için arka çıktık. Değerli üyeler, terör sorunu son dönemde çevre ülkelerde yaşanan gelişmelerle birlikte farklı bir boyuta ulaştı. Acilen buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Aslında tüm vatandaşlar için anlamlı demokratik adımları atmaya devam etmeliyiz. Güçlü olan devlet, terörizmle mücadele etmeyi her zaman başarır.

aa_picture_20150917_6310556_web.jpg

"SANDIK OYLARIYLA YETERLİ OLMAZ"

TÜSİAD olarak demokratik yapının güçlenmesi için birçok çalışma yaptık. Toplumun huzurlu bir geleceğe kavuşması için demokratik adımların atılmasının şart olduğuna inanıyoruz. AB sürecini zaman zaman fazla dile getiriyormuş gibi her fırsatta gündeme getirmemizin nedeni bu. Sağlıklı demokrasilerde hepimizi biliyoruz, sadece sandık oylarıyla yeterli olmaz.

"TOPLUM MESAJI AÇIKKEN ERKEN SEÇİME GİDİYORUZ"

7 Haziran seçimlerine çok sert ve gergin bir ortamda gittik. Ancak toplumsal mesaj kutuplaşmayı geride bırakma ihtimalini verdi. Seçimlerden sonra yüzde 98’lik bir temsil gücü umut verdi. Toplumun mesajı bu kadar açıkken bugün yine bir erken seçime gidiyoruz.

"KOALİSYON KURULSAYDI REFORM YAPABİLİRDİK"

Biz de TÜSİAD olarak bir koalisyon hükümetine çok destek verdik. Öncelikle eğer koalisyon kurulabilseydi, gerekli uzlaşma adımı atılmış olacak, toplumdaki sağlıksız kutuplaşma ortamı yumuşacaktı. Kurulabilseydi güçlü bir koasliyon hükümeti, bugün karşı karşı kaldığımız demokratik sorunlara daha iyi çözümler bulabilirdi. Koalisyon kurulabilseydi, bugün Türkiye’yi diğer ülkelerin önüne geçirecek reformlar yapabilirdik, bir profesyonel olarak benim de içim açıyor. TÜSİAD olarak koalisyon kurulmasını çok önemsedik.

FED KARARI BİZİ DERİNDEN ETKİLEYECEK

Fed bugün karar açıklayacak. Biz de yakından takip ediyoruz. İster bugün ister daha sonra karar verilsin: bizi derinden etkileyecek.

MORALİMİZİN YÜKSEK OLMADIĞINI BİLİYORUM

Değerli üyelerimiz, morallimizin yüksek olmadığın biliyorum ama her şeye rağmen umutsuzluğa kapılma lüksümüz yoktur. Cumhuriyetimizin değerleri en güçlü özelliğimizdir.

Bugünkü konuşmamımuın büyük bir bölümünü terör, terörün etkisi ve siyasi konulara ayırdım. Oysaki bugün sizlerle dünyanın yaşadığı büyük teknolojik devrimi ve sanayideki yeni hareketleri ele almak istiyordum.