BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.500,91
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

'AK Parti aday listeleri için Davutoğlu yemini' iddiası

AK Parti milletvekili listelerinin sızdırılmaması için, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kurul üyelerine yemin ettirdiği iddia edildi.

Abone ol

YSK'ya en geç yarına kadar milletvekili aday listelerini vermek zorunda olan partilerin kulisleri 'aday listeleri'ne ilişkin kritik iddialarla kaynıyor. Adaylarla ilgili çarpıcı tahminlerin yürütüldüğü son virajda, AK Parti’de Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki kurulun milletvekili aday listesinde taslak sıralamayı tamamladığı öğrenildi.

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberine göre, Davutoğlu’nun kurul üyelerine listeyi sızdırmamaları için yemin ettirdiği iddia ediliyor. Haberde ayrıca, partide en fazla oy kaybı yaşanan Güneydoğu için özel çalışma yapıldığı ve yeni bir kriz yaşanmaması için liste çalışmalarının Cumhurbaşkanı Erdoğan ile istişareyle yapıldığı belirtildi.

AK PARTİ'DE SON HAZIRLIKLAR

AK Parti kulislerinden sızan bilgilere göre, 7 Haziran seçim sonuçları üzerine il il hazırlanan raporlar değerlendirilirken, partinin yüzde 5-10 arasında oy kaybettiği illerle ilgili özel çalışma yapılıyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da büyük oy kaybının yaşandığı illerde, Kürt seçmenin sempati duyduğu, aday yapılması durumunda partinin oyunu artırabilecek isimler üzerinde duruluyor.

EKER VE ENSARİOĞLU'NA DİYARBAKIR ADAYLIĞI

Eski Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile son kongrede MKYK üyesi olan Galip Ensarioğlu’nun Diyarbakır’dan aday yapılabileceği belirtiliyor.

"KÜRT SEÇMEN" ELEŞTİRİSİ DİKKATE ALINACAK

Büyükşehirlere özel önem verilirken, özellikle 7 Haziran seçiminden sonra “İstanbul’daki Kürt seçmeni hesaba katılmayarak liste hazırlandı. Kürt seçmenin oy verebileceği isimler aday yapılsaydı İstanbul’da durum farklı olabilirdi” eleştirisinin dikkate alınacağı kaydediliyor.

KRİTİK İSİMLER KRİTİK YERLERDEN ADAY OLACAK

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu’nun İstanbul’dan aday gösterilebileceği konuşuluyor. Binali Yıldırım’ın İzmir, Numan Kurtulmuş ile Efkan Ala’nın Recep Akdağ’ın Erzurum’dan aday olması durumunda İstanbul’a kaydırılabileceği dile getiriliyor. Cemil Çiçek ile Yalçın Akdoğan’ın adı da yine Ankara için geçiyor. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun ise Trakya’daki oy kaybı nedeniyle yeniden Edirne’den aday yapılabileceği belirtiliyor.