BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.507,80
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan Hürriyet'e soğuk duş!

Davutoğlu, Hürriyet gazetesine saldıran grupta yer alan AK Parti'li Abdurrahim Boynukalın'ın Ahmet Hakan ve Sedat Ergin'i hedef alan sözlerini yorumladı.

Abone ol

Başbakan Davutoğlu Ak Partili Abdurrahim Boynukalın'ın Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ve Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin'i hedef alan konuşmasıyla ilgili olarak ilk açıklamasını yaptı. NTV'de konuşan Davutoğlu, Boynukalın'ın sözlerini "böyle bir kasıtla söylenmiş ifadeler değil. biraz da bir gençler arasında dost ortamında ifade edilmiş hususlar" diyerek yorumladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na on gün içinde iki kez İstanbul'da Hürriyet Gazetesi'ne yapılan saldırılarla ilgili yeni video kayıtları ortaya çıkan AK Partili Milletvekili Abdurrahim Boynukalın'ın sözleri soruldu.

Gazeteci Fikret Bila Başbakan Davutoğlu'ya NTV Televizyonu'nda şu soruyu yöneltti: "Boynukalın bizim bazı meslektaşlarımız için dövmek lazım, gibi beyanlarda bulunmuş. Epey bir tepki topladı. Bende meslektaşlarım adına soru yöneltmek istiyorum. Parti hukuku açısından soruşturma yapılacak mı?"

Davutoğlu bu soru üzerine şunları söyledi:

Bu tür ifadeleri doğru görmem. Kim söylerse söylesin. Ama bu da böyle bir kasıtla söylenmiş ifadeler değil. biraz da bir gençler arasında dost ortamında ifade edilmiş hususlar. Kendisiyle de konuştum. Bu anlamda bu ifadeler, benzeri ifadeler, hepimizin özen göstermesi gereken hususlar var. Ama bunu genelleştirmek, arkasında çok bilinçli, çünkü ayaküstü söylenen ifadelerden genel zihniyet çıkarmak doğru değil.

Bir daha tekerrür etmemesi anlamında kendi içimizde konuşuruz. Ama tasvip edilmesi mümkün değil. Zaten hatırlarsanız, hem Sabah hem Hürriyet’e saldırılardan sonra tweet açıklamasıyla konuyla ilgili tutumumuzu açıkça ifade ettim.

Herkes fikirlerini ifade eder. Ama basın olarak da dikkat etmemiz gereken husus, toplumda hassas konularda, bir internet sitesine Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadesinin yanlış yansıtılması doğrultusunda, o yayın organı açıklama gündeme getirdi. Basında objektif ve dürüst yayıncılıkla herhangi bir tahrike izin vermemek. Herkesin buna da özen göstermesi lazım.

Kim ne görüş beyan ederse etsin hakaret etmemek, saptırmamak şartıyla her görüş beyan edilebilir.