BIST 9.548
DOLAR 32,53
EURO 34,67
ALTIN 2.491,71
HABER /  SEÇİM

1 Kasım seçimi oyları yola çıktı

1 Kasım erken seçimi için Kanada'da kullanılan oylar Türkiye'ye gönderildi. Kanada'da toplan 7 bin 500 seçmen oy kullandı.

Abone ol

1 Kasım’da yapılacak 26. Dönem milletvekili genel seçimleri için Kanada’da kullanılan oylar, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) talimatlarına  uygun şekilde Türkiye'ye gönderildi.

Türk Hava Yolları’nın TK0018 sefer sayılı Toronto-İstanbul uçağı ile taşınan oylara Türkiye’nin Toronto Başkonsolosluğunda görevli Konsolos Muavinleri Cüneyt Hasan Erkılıç ile Ebru Demirbaş Çelik’in yanısıra, YSK kuryeleri Fethullah Emre ve Tahsin Kuzu refakat ediyorlar. Diplomatik kuryeye, AK Parti’yi temsilen Toronto Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mehmet Emin Erilli, CHP Kanada Temsilcisi Halil Sivri ile MHP Kanada Temsilcisi Cengiz Yılmaz da eşlik ediyorlar.

Yerel saatle 23.45’de Türkiye’ye hareket eden kuryenin bu akşam İstanbul’da olması bekleniyor. Oylar, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda kurulan YSK Merkezi’ne kuryeler tarafından teslim edilecek.

Kanada’da Ottawa’daki büyükelçilik ile Toronto’daki başkonsoloslukta açılan sandıklarda, 23, 24 ve 25 Ekim'de gerçekleşen oy verme işleminde toplam 7 bin 599 seçmen oy kullandı.