BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Zekeriya Beyaz'ın evine Gülen baskını!

Zirve Yayınevi soruşturması kapsamında Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'ın evinin de aralarında bulunduğu çok sayıda adreste arama yapılıyor

Abone ol

Ergenekon Zirve Yayınevi soruşturması kapsamında 6 ilde arama yapılıyor. Evi arananlar arasında İstanbul'da İlahiyatçı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, Ankara'da ise yazar Abdurrahman Küçük ve Prof. Dr. Şahin Filiz bulunuyor.

Baskınlarla ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, çalışmaların arama için yapıldığını, gözaltının olmadığını söyledi.


İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla polis İstanbul, Ankara, Adana, Konya, Malatya ve Antalya'da harekete geçti.

İSTANBUL: Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'ın Esenler Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki evine gelen polisler arama başlattı.

CNN TÜRK'e konuşan Prof. Beyaz, "Arama misyonerlikle ilgili çalışmalarım hakkında" dedi.

Prof. Beyaz, SKY TÜRK'e yaptığı açıklamada ise sabah saatlerinde polisin evine geldiğini söyledi.

Polislerin daha önce yaptığı misyonerlik karşıtı konuşma ve konferanslar hakkında sorular sorduğunu söyleyen Prof. Beyaz, aramanın halen devam ettiğini ifade etti.

Fethullah Gülen ve Said-i Nursi'nin politik etkileri ve Türkiye'ye zararları hakkında bir kitap yazdığını belirten Prof. Beyaz, "Şimdi bu kitabın belge ve dokümanlarını topluyorlar'" dedi.

BEYAZ'IN KIZI ARAMAYI ANLATTI

Prof. Beyaz'ın kızı ise arama kararının Zekeriya Beyaz'ın misyonerlik çalışmalarıyla ilgili olduğunu, ancak polisin aramalarda bu çalışmalara değil, Beyaz'ın Said-i Nursi hakkında hazırladığı kitapla ilgili dökümanlara el koyduğunu söyledi.

ANKARA: Öte yandan Ankara'da ise yazar Abdurrahman Küçük'ün ve Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahin Filiz'in evi aranıyor.

Türkiye Dinler Tarihi Derneği ve Dünya Dinler Tarihi Derneği (International Association for the History of Religions) üyesi olan Doç. Dr. Albayrak'ın 'Keldaniler ve Nasturiler', 'Bogomilizm ve Bosna Kilisesi', 'Başlamayan Diyalog', 'Hz. İsa Hz. Muhammed'i Müjdeledi mi?', 'Adana'da Kiliseler ve Hıristiyanlaşma Olgusu' adlı kitapları bulunduğu, kitaplarında misyonerlik ve misyonerler konularını ele aldığı belirtildi. Polis, dernekte de arama yapıyor. Doç. Dr. Albayrak 'Dinler Tarihi', 'Mukayeseli Halk İnançları', 'Dinler Arası Diyalog', 'Karşılaştırmalı Dinler Tarihi', 'Dinler Tarihi Metodolojisi', 'Dinler Arası İlişkiler ve Diyalog İmkanları' dersleri veriyor.

ADI GEÇENLERLE ALAKAM YOK

Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Küçük'ün evinde de arama yapılıyor.Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturma kapsamında sabah saatlerinde, Küçük'ün Eryaman'daki evinde arama başlattı.

Prof. Dr. Abdurrahman Küçük hakkında tutuklama kararının olmadığı sadece arama kararı bulunduğu öğrenildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı doğrultusunda evinde arama yapıldığını belirten Küçük, ''Malatya'daki cinayetle ilgili olarak arama kararı var. Kitaplara, dergilere, bilgisayar kayıtlarına bakıyorlar. Benim bu tür olaylarla ilgili uzaktan yakından ilgim yok'' diye konuştu.

Kendisinin bilim adamı olarak misyonerlik konusunda araştırmalar yaptığını ve kitaplar yazdığını söyleyen Küçük, ''Zirve Yayınevi cinayetinde adı geçenlerle bir ilgim yok. Onları ne tanırım ne de telefonla konuştum'' ifadelerini kullandı.

KONYA: Konya'da Prof. Dr. Mehmet Aydın'ın evinde arama yapılıyor

ADANA: Adana'da ise Prof. Dr. Kadir Albayrak'ın evinde aramalar sürüyor.

Zirve Yayınevi'ne yönelik ilk düzenlenen ilk Ergenekon dalgasında 9 kişi gözaltına alınmış, bu kişilerden 7'si tutuklanmıştı.

Evinde arama yapılan diğer isimler ise Prof. Salim Çörçü.

İSLAMDA BAŞÖRTÜ YOK DEMİŞTİ

Ergenekon soruşturmasıyla ilişkilendirilen Malatya'da 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi katliamı davasıyla ilgili bugün polisin 7 ilde yaptığı eş zamanlı operasyonda, Antalya'da da Prof. Dr. Şahin Filiz'in lojmanı aranıyor.

Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakütesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şahin Filiz'in üniuversitenin merkez kampusundaki lojmanına saat 10.00'da gelen polis ekibi arama başlattı. Prof. Dr. Şahin Filiz'in Antalya'da Dumlupınar Bulvarı üzerindeki Akdeniz Üniversitesi kampusu içerisindeki lojmanında polisin sabah başlayan araması sürüyor.

BAŞÖRTÜSÜ AÇILAMALARIYLA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

1988'de Konya Selçuk Üniversitesi (SÜ) İlahiyat Fakültesi'nden mezun olan Şahin Filiz, 1989'dan itibaren Selçuk Üniversitesi'nde İletişim, Fen Edebiyat ve İlahiyat fakültelerinde ders verdi. Selçuk Üniversitesi'nde doçent olduğu dönemde başörtüsünün Kuran'da yeralmadığını savunan Şahin Filiz, "Kuran-ı Kerim'de sadce 'Hımar' kelimesi giçiyor. 'Hımar' kelimesi, normal bir örtüyü ifade etmektedir. Başörtüsünü değil. Giysi sıkıntısının çekildiği, hatta çıplak ibadet edildiği dönemde, Kuran'ı Kerim'in söylediği şuydu: 'Nasıl Hz. Adem ile Havva'nın cennet açıldığında ön ve arkaları açılınca, doğal olarak, kendi yaratılışları icabı örtündülerse, siz de öyle örtünün' demektedir. Yoksa başınızı, saçınızı örtün, örtmediğiniz takdirde yaptığınız haramdır anlamına gelmez" demişti.

Bu açıklamalarının ardından SÜ Rektörlüğü tarafından hakkında soruşturma açılan ve bilinçli olarak notları düşürülerek profesörlüğünün verilmediğini ileri süren Şahin Filiz, Akdeniz Üniversitesi'ne (AÜ) başvurdu ve Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'ne profesör olarak atandı. Prof. Dr. Şahin Filiz, 2 yıldır Akdeniz Üniversitesi'nde Felsefe Bölümü Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.