BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.442,01
HABER /  GÜNCEL

Zarrab davası Türkiye'de birkaç kelle alabilir!

"Zarrab davasının Türkiye'de sonuçları olacağına, bazı devlet görevlilerinin olan bitenden sorumlu tutulacağına, mecazi anlamıyla bazı başların düşüp koltukların boşalacağına kesin gözüyle bakabiliriz."

Abone ol

Reza Zarrab'ın ABD'deki Halk Bank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla davasındaki tanıklığının Türkiye'de bazı isimlerin kellesinin alınmasına neden olacağı iddia edildi. Hürriyet yazarı Murat Yetkin, Zarrab davası birkaç kelle alabilir" dedi.

"Zarrab davası yüzünden Türkiye'de etkili makamlardaki bazı isimler eğer hala yerlerinden olmamışsa yakında olabilir" diyen Murat Yetkin, "Bu da muhtemelen sessiz sedasız, sanki Zarrab ile ilgisi yokmuş görüntüsü -olmaya başlamıştır ve- olacaktır" iddiasında bulundu.

Yetkin, kellesi alınacak isimlerin Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün hatırlattığı 18 Nisan 2013 tarihli "Reza Zarrab adında bir İranlı buralarda bir işler karıştırıyor ve bu işler ABD'nin İran yaptırımları nedeniyle Türk-Amerikan ilişkilerini bozabilir. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in bu kişiyle ilişkileri nedeniyle Türk hükümeti zor duruma düşebilir" raporu ile ilgili olmadığını savundu. 

KILIÇDAROĞLU DEDİ DE YAPILIYORMUŞ GİBİ DEĞİL DE!

Kılıçdaroğlu'nun "Gizli bilgileri veren senin bakanlarındı, sen de bunu biliyorsun" sözlerini hatırlatan Yetkin, "Dolayısıyla bu çıkışın, hemen bu çıkıştan kaynaklanıyormuş, ona tepkiymiş gibi görünmeyen bir takım sonuçları olacaktır Ankara'da, şimdiye dek olanlara ek olarak" dedi. 

Reza Zarrab'tan Ebru Gündeş'i zıplatan kadın alemi itirafları!

MİT VE EMNİYET İSTANBUL'DAKİ O PAZARLIKLARI GÖREMEDİ Mİ?

"Ama sadece bu değil" diyen Murat Yetkin, "Peki, daha önce ta 2013 yılında Zarrab'tan kuşkulanıp hakkında Başbakan'a istihbarat raporu veren MİT, 2016'da Zarrab'ın yurt dışına kaçma ihtimalini hiç mi göremedi?" diye sordu. 

Murat Yetkin şu kritik soruları gündeme getirdi: 

- MİT Zarrab'ı izlemeyi bırakmış mıydı? Ya Emniyet?

- Eğer Zarrab, iddia edildiği gibi ABD İstanbul Başkonsolosluğu ile irtibat kurmuş ve yakalanma görüntüsü altında teslim olma pazarlığı yapmışsa, bu dikkatlerden nasıl kaçabilmişti?

- Hem de Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü'nün o bölgede bulunması nedeniyle sürekli koruma ve gözetim altındaki Tarabya-Yeniköy-İstinye civarında mı?

BAZI BAŞLAR DÜŞECEK, KOLTUKLAR BOŞALACAK

4 eski bakan hakkında yeni bir soruşturma açılmasını pek olası görmeyen Murat Yetkin yazısını şöyle bitirdi: "Ama bu davanın Türkiye'de sonuçları olacağa, bazı devlet görevlilerinin olan bitenden sorumlu tutulacağına, mecazi anlamıyla bazı başların düşüp koltukların boşalacağına kesin gözüyle bakabiliriz."