BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.437,09
HABER /  MEDYA

Zaman'dan Erdoğan'a şok benzetme!

Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'ı, faşist liderler Hitler ve Mussolini’ye benzetti.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

AK Parti-Gülen cemaati kavgası medya üzerinden de çok sert açıklamalarla sürüyor. Zaman gazetesinde cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, milyonlarca insanını katili faşist liderlere benzetildi.

Today’s Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş, Zaman gazetesindeki yorum sayfasında yayımlanan yazısında, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “reis’ olma takıntısının ancak Mussolini’nin ‘Il Duce’ ve Hitler’in ‘Führer’ olma arzusu kadar masum görülebileceğini belirtti.

KENDİNDEN 'REİS' OLARAK BAHSETTİRİYOR

Bülent Keneş, “En temel endişesi kendisi, yakınları ve çevresi hakkındaki yolsuzluk ve hırsızlık suçlamalarını örtmek ve yargıdan kurtarmak olan bu lider, söz konusu niyet ve isteğini zaten saklama gereği de duymuyor. Ülkenin bütün şehirlerinde kafanızı kaldırdığınızda hemen her yerde ilk görebileceğiniz propaganda ve afişlerinde kendisinden belki “Sultan” olarak değil ama “Reis” olarak bahsettiriyor” görüşünü dile getirdi.

İFTİRA, YALAN, NEFRET... 

Keneş, yazısında “Mevcut gidişat ve şartlar göz önüne alındığında, çoğulculuk yerine çoğunluğun hükümranlığını, hak yerine gücü, adalet yerine zulmü, toplumsal uyum ve uzlaşma yerine kutuplaştırmayı, destekçi kitlelerine sükunet telkin etmek yerine sınırsız ajitasyon ve kışkırtmayı, kesintisiz sürdürdüğü iftira, yalan ve yüksek dozlu nefret söylemini zaten zirvede olan anti-demokratik gücünü daha da artırmanın basamaklarına dönüştürmek isteyen bu liderin “Reis” olma takıntısı, ancak Mussolini'nin “Il Duce”, Hitlerin “Führer” olma arzusu kadar masum görülebilir” ifadesine yer verdi.

Bülent Keneş'in 'Kritik seçim arefesinde durum raporu' başlıklı bugünkü yazısını okumak için tıklayın