BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.435,82
HABER /  MEDYA

Zaman yazarından tuhaf Erdoğan iması

Zaman'ın akademi kökenli yazarı Şahin Alpay bugünkü yazısında garip bir imada bulundu. Alpay Erdoğan için 'hastalıklı' iması yaptı.

Abone ol

  İNTERNETHABER - ZAMAN'ın Bahçeşehir Üniversitesi'nde ders veren hocası Şahin Alpay bugün yazdığı köşe yazısında şaşırtan bir imada bulundu.

Gezi olaylarını ve Başbakan Erdoğan'ı kaleme alan Alpay, "Sayın Başbakan bu yüzde 50’yi aldıktan, askerî vesayeti de geriletmeyi başardıktan sonra, şişirilmiş bir özgüvenle her istediğini yapabileceğini, kimseyi dinlemek zorunda olmadığını, sadece seçimden seçime hesap vermek durumunda olduğunu varsayan, özgürlükçü demokrasiyle bağdaşmaz bir tavır benimsedi" eleştirisi yaptı.

HASTA İMASI

Alpay'ın Erdoğan'a eleştiriler dizdiği yazısınının ilginç bölümü en son kısmı. Zira Zaman yazarı finalde Erdoğan için 'hasta' imasında bulunuyor.

İşte o satırlar;

"Gördüğüm şu: Başbakan artık değişmeli. 2011 öncesindeki Erdoğan olmalı. Toplumun bütün kesimlerinin hassasiyetlerine saygılı bir tavrı yeniden benimsemeli. Cumhurbaşkanı, AKP’nin durumun vahametini görebilen kurucularını, ileri gelenlerini yanına alarak Başbakan’ı bu konuda ciddi şekilde uyarmalı.

Eğer Başbakan değişmeye ikna edilemezse, o zaman ben şahsen yaklaşık on bir yıldır sürdürdüğü yoğun çalışmalar sonunda ziyadesiyle yorulmuş olduğu ya da sağlık durumunun göreve devam etmesine izin vermediği sonucuna varacağım. O zaman çare bulma sorumluluğu halka düşecek."