BIST 9.951
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.442,30
HABER /  GÜNCEL

'Yunanistan yardım için başka ülkelerle görüşebilir'

Yunanistan Savunma Bakanı ve koalisyonun küçük ortağı Bağımsız Yunanlar'ın lideri Panos Kammenos Euro Bölgesi'yle yeni borç anlaşmasına varılamazsa, ABD, Rusya veya Çin'den yardım isteyebileceklerini söyledi.

Abone ol

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos Euro Bölgesi'yle yeni borç anlaşmasına varılamazsa ABD, Rusya veya Çin'den yardım isteyebileceklerini söyledi.

Yeni koalisyon hükümetinin küçük ortağı Bağımsız Yunanlar'ın lideri Kammenos, Yunanistan'ın önerileri reddedilirse B planına yönelmek zorunda kalacaklarını bildirdi.

Koalisyonun ana ortağı ve Başbakan Aleksis Tsipras'ın liderliğini yaptığı Syriza'dan ise konuyla ilgili henüz bir yorum yapılmadı.

240 milyar euroluk kurtarma paketinin koşullarının çok sert olduğunu belirten Yunanistan, yarın Euro Bölgesi maliye bakanlarıyla yapacağı toplantıda önerilerini savunacak.

Yunanistan'da geçen ay kemer sıkma önlemlerine karşı çıkan Syriza'nın seçimleri kazanmasın ardından, yeni hükümetin ülkeyi Euro Bölgesi'nden çıkarabileceği kaygısı doğmuştu.

Avrupa Birliği (AB) yetkilileri Başbakan Tsipras'ın kurtarma paketi koşullarının yeniden görüşülmesi girişimlerini reddetti. Bununla birlikte Almanya Başbakanı Angela Merkel, Yunanistan'ın Çarşamba günü "bağlı kalınabilir bir öneri" getirip getirmeyeceğini beklediğini açıkladı.

Savunma Bakanı Kammenos, Mega TV'ye verdiği mülakatta "Biz bir anlaşmaya varılmasını istiyoruz. Ama anlaşma olmazsa, Almanya'nın sert tavrını sürdürdüğünü ve Avrupa'yı dağıtmak istediğini görürsek o zaman B planını seçmek zorunda kalırız. B planı başka bir kaynaktan fon sağlanması demek. Bu en iyi ihtimalle ABD olabilir, Rusya, Çin veya başka ülkeler olabilir." dedi.

Yunanistan'ın mevcut borçları 320 milyar euro seviyesinde. Bu miktar ülkenin milli gelirinin yüzde 174'üne denk geliyor.

Atina'ya verilmiş mevcut kurtarma paketinin süresi 28 Şubat'ta sona erecek. Yunan yetkililer 1 Eylül'de yürürlüğe girecek ve kemer sıkma önlemleri gerektirmeyecek bir reform paketi üzerinde görüşmelerin sürdürülebilmesi için, ara dönemde geçerli olacak bir mali düzenleme sağlamayı umuyor.