BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.445,03

Yargıtay Başkanı'ndan ABD'ye Brunson resti! Saygılı olun...

Adli Yılın açılışında konuşan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, ABD'ye Rahip Brunson olayı nedeniyle 'hukuk' hatırlatması yaptı: "Bir yabancı devlet vatandaşının tutuklanması ve yargılanmasına ilişkin kararları verecek tek ve mutlak güç, bağımsız ve tarafsız mahkemelerdir."

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 23 Adet Yorum
Bu Fakir

Biz de diyoruz Brunson kararını yargı vermeli, yürütme değil. Ama görünen o ki; kararı "ver papazı al papazı" diyerek yürütme veriyor.

Fakir

Yüksek Mahkemelerde çok çok sayıda dosya beklemektedir. Çok dosyanın beklemesi ise adalet değildir. Çünkü adalet beklemez.

Bu Fakir

Yargıtay başkanı bu topa girmemeliydi. Siyasi konulara girmeden yargının bağımsızlığını ve tarafsızlığını savunmalıydı.

salih kara

Yargıtay Başkanı ABD'ye "Ey Amerika" demiş, -miş...

Misafir

(03 Eylül 2018 14:44) Dediğin gibi değil ama, diyelim ki öyle 1-2 karar alınmış; diğer batılı ülkeler ezelden beri aleyhimize çalışıyorlar. Görünen köy klavuz istemez.

anGut

merkele niye verdiniz ????

burak can

Arlarında Recep Tayyip Erdoğan ve Ali Müfit gürtuna gibi isimlerin de bulunduğu akbil davası sanıkları hakkında beraat kararı veren dönemin Üsküdar ağır ceza mahkemesi başkanı değil mi bu Başkan. Bu karardan sonra kendisinin kariyer yolu epeyce açılmış ve bu basamakları hızla tırmanmıştır. Mesela, bu mevzu bahis beraat kararının verilmesinden bir kaç ay sonra kendisi yargıtay üyeliğine seçilmiş, sonra da terfi ederek yargıtay üçüncü ceza dairesi üyesi olmuştur.

Misafir

Türkiye de kendi vatandaşına aleyte, Alman vatandaşına lehte karar çıkıyor, örnek Deniz Yücel

Misafir

he bizde yedik, simdiye kadar yargi olarak sesiniz cikmiyordu ama.

Misafir

Yorumlara bakarak yazdığına göre, bir soru? Türkiye dışındaki batılı ülkelerde Türk'lere ve diğer Müslüman'lara uygulanan Hukuk adil Mi?

MiSaFir

ABDden, HUKUK'a SAYGI yok!!! ABD ve diğer Batılı Ülkeler, konu Müslümanlar olunca HUKUK ARAMIYORLAR ve hep aleyhte kararlar alıyorlar; ama kendi vatandaşlarına gelince lehte karar çıkartabilmek için ÖZEL HUKUK talep ediyorlar!!!

ahmet

yargıtay başkanı nededi bilmeden direk yorumlara geçerek yazıyorum. muhtemelen yargı bağımsızdır falan demiştir. ancak MİLLET artık anladı ki yürütmeyi, yargıyı ve yasamayı tek adam kontrol ediyor. tek adam anayasayı çiğnese engelleyecek kurum Türkiye de yok

Rtö

Hadi oradan bağımsız yargıymış. Sizin yatacak yeriniz yok, Allah c.c. bunun hesabını elbet soracak inşaallah o günleri bize gösterir Rabbim. Zalimler için yaşasın cehennem amin.

MURAT

DUA EDİN PUTİNE SİZİ İPTEN ALDI...ADAMIN UÇAĞINI DÜŞÜRDÜĞÜNÜZDE SAOĞUKKANLI VE AKILLI OLMASAYDI ŞİMDİ TÜRKİYE DİYE DEVLET YOKTU.HEM ABD HEM RUSYA BÖLÜŞECEKTİ...ÜLKE KİMLERİN ELİNE KALMIŞ İYİ ANALİZ YAPIN.FETÖNÜN SİYASİ KANADI NİYE YARGILANMIYOR.BİR TEK SİYASİ İÇERİ GİRDİMİ HAYIR.!!!

Misafir

NE KADAR BAĞIMSIZ VE TARAFSIZ OLDUĞUNU DA BELLİ EDİYOR BU ARADA !!!!!

ALİ KARACİ

Başbakan Binali Yıldırım kararı Münih'te yorumladı. Yıldırım, "Türk-Alman ilişkilerindeki sıkıntılar bugün giderilmiş gibi gözüküyor" dedi. Almanya Başbakanı Angela Merkel de, "Karardan memnunum" dedi. Merkel, Türkiye'de tutuklu diğer Alman vatandaşlarının da serbest bırakılmasını istedi.ESKİ GAZETELERDEN ALINAN KÜPÜLER . SİZE NE HATIRLATIYOR

Vatansever

Hukuk mu bıraktınız. Hangi karar mahkemeler tarafından veriliyor? Adalet bakanı sizi fırçalıyor verilen karar anında değişiyor.

Misafir

2 ay sonra serbest kalırsa; suçu olmadığı kanıtlandımı? Denilecek

Misafir

Aha da buraya yazıyorum, en sonunda bırakacaksınız adamı sonrada suçu yargıya atacaksınız, ve herkeste sizi alkışlayacak

Misafir

Türk yargısının tarafsızlığa ben bile inanmıyorum. RT Erdoğan'ın taraf olduğu duruşmalarda yüzde kaç oranında RT Erdoğan kazandı, yüzde kaç oranında kaybetti ve davalar ne idi? Bir açıklarsanız Türk yargısının ne olduğu çıkar ortaya. Türkiye'de ne kadar gerçek Hakim var acaba?

Misafir

He yav he yakında bırakırsanız gene kılıf bulursunuz bağımsız yargıymış

Misafir

Adam doğru söylemiş fakat eksik söylemiş zira siyasi mekanizma mahkemelere ne talimat verirse mahkeme o kararı uygylatir demesi sanki saha doğru bir ifade olurdu :)))

Misafir

Caya giderken düsünecektin ,aciklama Komik olmus.

  • 1