BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.441,88

Vedat Türkali: Kemalistler Kürtlere adice bir oyun oynadı!

Ünlü yazar Vedat Türkali, gündemin çarpıcı başlıklarını yorumladığı röportajında Kemalistlerin Kürtlere adice bir oyun oynadığını iddia etti.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 33 Adet Yorum
hadi bakalım

Öleceksin Türkali artık diğer tarafı düşün biraz da

demi

pkk hainlerinede kemalistlermi diyor mehmetçikleri öğretmenleri katledin diye korkma doğruyu söyle yüreksiz sende silik.

aborjin

şeyh said ayaklanmasını kemalistler çıkardı ve onlar bitirdi kemalistler her zaman ikili oynadı

demi

doğru söylüyorsun o günlere döndüm sayende sağolasın.

yorum

bunun yazacağı kitaptan ne olur. buram buram ihanet kokuyor.

musa21

Evet yaa, türkali 'nin 700.bin saati var , 301 madencinin katili , Oğlunun gemileri var , daha ne olsun :))

tekin

masallah masallah...nekadar hain varmis ulkede de bilmiyorduk....!

Yht

Ne çok hain varmış.

Senaryocu

Bu kişinin bahsettiği 1960 yıllarda, Radyo her evde yoktu, Haber (Ajans) dinlemek için pür dikkat radyo başında beklenir haberler dinlendirdi, Gazeteler 2-3 gün sonra gelirdi, Destancılar haftada bir ölüm haberlerini ağıtlarla verirdi, Toplumsal bilgiler idari sorumlular tarafından bilinir halk kulaktan dolma sözlerle duyum alırdı. Yol yoktu, Elektrik yoktu, Telefon yazdırırdın çıkarsa bağıra bağıra PTT'de konuşurdun.

naylon sanatçıoğlu

Vedat trkaliyi bugünler için meşhur yapmışlar.Bugünlerde kendi propagandalarını yaptıırmak için.Bir nato ülkesinde,bir avrupa ülkesinde küresel mafyanın işine yaramıyacak ne romancı,ne siyasetçi,ne gazeteci,televizyoncu meşhur olamaz.küresel mafya sevmediği adama saman vermez.

demi

abd ve ingiizlerin yazar gazetecilere politikacılara ve yandaş sermayelerine 10 yıllardır teşvik verdiğini hep duymuştuk normaldir.???

Yasayan

Vedat Türkali gerçekten yasayan cinar bir kurd olarak gururunu oksadi. Türk lerle yasayabilme umudunu artrdi.

Mehmet Acar

1919 doğumlu yani 10 yaşına gelinceye kadar neyin ne olduğunu bilecek yaşta değil, Cumhuriyet zaten 1923 te kuruldu. Yani o yaşta bile dört yaşında idi, birşey den haberi de yoktu. Çünkü iletişim bugunkü kadar da ileri değildi, kulaktan dolma doğru yanlış ayırt edilemeyecek bilgiye sahiptir. Ötesi...

Altını deş

Kökünü,kömecini araştır kesin Türk düşmanı çıkar,soyadı Türkali ama bakmayın,bu zihniyet osmanlı devrinde de ya aşırı dindar görünmüş ya da başka,altını deş Türk düşmanı...

Önce tanıyın

Bazı yorumcular, Bu kişinin kim olduğunu öğrenin, Canlı şahit denilen zat 1919 Samsun doğumlu, Senarist yine bir senaryo yazmış. Zamanlama ve kişiler manidar.

Hasan

Çok doğru söylemişsin. Mesele kürtlerin hukukunu değil kendi hukuklarını korumak. Kürtlerin hakkını koruyoruz, masalıyla kendi derebeyliklerini kurmak istiyorlar. Bu coğrafyada yaşayan herkesin menfaati bir ve beraber olmaktan geçer. Herkes kendi kültürünü, inancını özgür olarak yaşasın. Ama herkes eşit olsun. Eşitliğe, insan hak ve özgürlüklerine dayalı gerçek demokrasiyi kuralım. Bunun mücadelesini birlikte verelim. Ülkeyi, devleti ayrıştırmayalım. Bunu yapanlar aslında Kürtleri değil kendi menfaatlerinin mücadelesini veriyorlar. Eğer ayrışma yaşanırsa bunun nerede biteceğini kimse hesaplayamaz. Herkes kaybeder.

Mehmet Artar

Seçilmiş kürt milletvekilleri meclise geldi ve biz Türklerle kaderimizi birleştirdik dediler, aşaıdaki sözler mecliste söylendi ve kürt vekiller ve herkes ayakta alkışladı, sonra dış güçler ve büyük ermenistan hayalleri neticesinde olmadık işler oldu. Meclis tutanaklarına bakınız aşagıdaki konuşma için;;;Lozan görüşmeleri yapılırken Batılı devletlerin kürtleri 'azınlık' olarak görmekte ısrar etmeleri üzerine ise Bitlis milletvekili Yusuf Ziya Bey, 3 Kasım 1922'de Meclis kürsüsüne çıkıp şöyle demişti: "Avrupalılar diyorlar ki, 'Türkiye'de yaşayan akalliyetlerin (azınlıkların) en büyüğü, en kesretlisi (kalabalığı) Kürtlerdir.' Bendeniz Kürdoğlu Kürdüm. Binaenaleyh bir Kürt mensubu olmak sıfatiyle sizi temin ederim ki Kürtler hiçbir hak istemiyorlar. Diyarbakır Milletvekili Zülfü Tigrel Lozan Görüşmelerine katılan Kürt temsilcisidir. Bir şey istemediklerini kaydettirmişlerdir.

hanadili herkesin hakkı

çerkezeceyği anadilin olarak almana kimö engel kürtlermi, alla alla anadilini, istemiyorsun sonra diyorsun ki ben anadilimi istemiyorum sizde istemeyin hele mantığa bak< sen hakkından caıyorsan bana nee beni karıştırma biz hakkımızı alacaz

AHH DEDE AHH BİRDE GİDİP O SAİDİN YAPTIKLARINI A

FİLİOZOF DEDE BENDE DOGULUYUM YILLARDIR AGABABALARINIZ SAİT MİŞ ŞEYHMİŞ MAŞAYIHMIŞ GİBİ ADAMLARIN STATÜKOLARI ELDEN GİTTİ DİYE TC İSYAN ETMELERİNİ KÜRT KIYIMI DİYE ÇOCUKLARINI İLİKLERİNE KADAR İŞLEDİ YALAN YANLIŞ NEFRET UYANDIRDI EVET KALKIŞMA İDİ SEBEBİ FEODALDILAR BU ÜLKENİN HER TARAFINDA O ŞEKİLDE BASTIRILDI EGEDEDE ÖYLE KARADENİZDEDE ORTA ANADOLUDADA AMA SİZİN GİBİ OKUMUŞ CAHİLLER BU NİMETLERİ 100 YIL SONRA ANLAMAZ BU GÜN DAHİ BÖLGE FEODALLERİN ELİNDE İNİM İNİM İNLİYOR NİYE SORUYU TERSTEN CEVAPLAMIYORSUN OSMANLI DÖNEMİNDE NEYDİ CUMHURİYETLE NE AMAÇLANDI KİMLER KARŞI ÇIKTI BOŞ LAF EGER MASUM HALK DESTEK VERSEYDİ OZAMAN BU DİRENİŞÇİLER HALİFE BİLE OLURDU AMA HALK FEODALLERE DESTEK VERMEDİ MESELE BU KADAR DEVRİM HALK İÇİNDİ HALKTA BUNLARA DESTEK VERMEDİ SİZ İSE JANJANIZ DEVAM ETSİN DİYE BU YALANLARI YILLARDIR SÜRDÜRDÜNÜZ BUGUNDE DURUM BU ŞİMDİDE MODERN KÜRT AGALARI YÖNETMEYE İSTEKLİ ÇÜNKÜ GENLER BÖYLE ZAMAN ALACAK BİREY OLMA KÜLTÜRÜ ÖZGÜR OLMA İLLA KURUMSAL DEĞİL FEODAL KÜLTÜR VAR

Selami İpek

Birlikten güç doğar fikrine katılıyorum. Hayra ve barışa yönelikte iş yapmak lazımdır.İlk mecliste kürtlerde vardı. Biz Türklerle birleştik diyordu. Kimse ayrılık fikri söylemiyordu. Mecliste alınan kararlara oy birliği ile el de kaldırdılar. I nci dersim isyanında raporlara göre 265 kişi vefat etti,ikinci dersim isyanında da Celal Bayar başbakandı ve nufus raporlarına göre 1500- askeri raporlara göre 1500-3000 kişi öldü, çeşitli yerlerden gelenlerle birlikte ayaklanmaya katılan da 15000-20000 kişi arasındaydı.İsyancılar isyana katılmayı red edenleri de öldürdüler. Bunları zikreden olmuyor, çünkü işlerine gelmiyor. Bunlar dış güçlerin oyunu ve çıkarları doğrultusunda kandırılarak isyan çıkardılar.Yazar biraz bu gerçekleri de sunsun. Şeyh said isyanı da çıkmasının nedeni söylemiş yani kimse kimseyi kandırmamış olduğunu kendi de itiraf etmiş, bence doğruları konuşmak lazım. Belgeleri ile ama kalemi doğru olmayan yutturma belge sunanlara da itibar etmemek lazım.

Hasan Maçkalı

çok doğru

hakki

sen konusmaktan anliyor musun ki 'hak silahta mi' diyorsun. baska çaremi biraktiniz?

aslı ünal

Kesinlikle katılıyorum

aslı ünal

Yaa çok komiksiniz

der

ne istiyorsan söyle Kürtleri niye karistiriyorsun Kürtlerin tepkisinde yanindamisin