BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.442,01

Mevcut Y.Doç.’liğin kaldırılması için, beklenen -örnek- kanun taslağı…

Hakların geri alınmaması, yeni mağduriyet yaratılmaması bekleniyor…

BU YAZIYA YAPILAN YORUMLAR 9 Adet Yorum
Misafir

Kendilerine hemi de ABİ densin.

Hikmet KORAŞ

Mevcut yardımcı doçentler derhal prof. yapılsın ve yeni rektörler bunlardan atansın.

Misafir

Verilsin tabii ki! Onlar bunu dürüstlükleriyle, vatanseverlikleriyle ve çalışkanlıklarıyla fazlasıyla hak ediyorlar.

Misafir

15 yıllıklara Or. Prof. luğu unutmuşsun. Hatırlatayım istedim.

Misafir

Ne yaptın da Yardımcı doçent oldun. Hiç. Doktoranı yapıp öyle kaldıysan demek ki sadece Dr. sun. Yat yat, ben de Doçent olacağım de. Gökyüzüyle sadece yolcu olarak ilişkisi olan BEN de astronot sayılmak istiyorum.

Mehmet Şahin

Yardoçlara ordinaryus unvanı verilsin.

doçent

çalışan doçent oluyor birader.yatacaksın.tek satır okumayacaksın.yazmayacaksın. yabancı dil sınavına girip 20 alacaksın.ondan sonra ben dürüstüm haram yemedim diyeceksin.üstüne üstlük hak iddia edeceksin.peki bu kanun teklifiniz kabul edilirse bileğinin hakkıyla doçent olanların hakkı ne olacak.onların hakkını yemiyecekmisiniz.hem kanun teklifinizde jurasic park sakinlerini prof yapıyorsunuz.ama mevcut doçentlerden bahsetmemişsiniz.hayırdır.onlar nasıl olsa bileğinin hakkıyla prof. olurlar mı diyorsunuz.Allah akıl ve samimiyet versin size.

Misafir

5 yıl yardımcı doçentlik yapanlar doğrudan doçentliğe, 10 yıl yardımcı doçentlikte çalışanlar ise, doğrudan profesörlüğe atanmasının yolu açılsın ve bu şekilde yardımcı doçentlik yıllar içinde eritilsin. Çünkü bu gün yardımcı doçent olarak çalışanlar (bütün dürüst ve vatansever yardımcı doçentler), dersler vermiş, tezler yönetmiş, kendisini yetiştirmiş, harama ve yanlış yollara sapmamış insanlardır. Bu kadar akademisyen açığının olduğu bu dönemde bu kaynağa yönelmek, hayata ve akademiye küstürülmüş olan bu kadar akademisyeni de tekrar kazanmak gerekir diye düşünüyorum. Yeni çıkarılacak olan Yasada beklentilerimizin karşılanacağına umutla bakmaya devam edeceğimizi saygı ile bildiririz. Unutmayalım ki, namuslu ve dürüst insanlarını cezalandıran ülkeler, toplumlar, milletler, devletler kendi geleceklerini karartırlar. Aydınlık gelecekler dileğiyle…

Misafir

AK PARTİ İktidarda on beşinci yıla gelmiş olmasına rağmen 12 Eylül darbesinin ürünü olan üniversiteler hakkında elle tutulur bir yenilik yapmaması ve halen daha YÖK'ün de, onun uydurduğu YARDIMCI DOÇENTLİK(?) denen ve dünyanın hiçbir yerinde eşi benzeri olmayan bu uydurma (askeri) rütbenin de yerinde durması şahsen bendenizde büyük hayal kırıklığı yarattığını belirtmek isterim. Nedense bu saçma ve uydurma unvanın kaldırılması hiç akıllara gelmedi. Geldiğinde de sadece adını değiştirip “Dr. Öğretim Görevlisi” gibi tuhaf tenzil-i rütbe bir teklifle yenilik yaptığını zannetmekle işe başlandığını gördük. BİZ YARDIMCI DOÇENTLER, BÖYLE SAÇMA BİR UNVANI KABUL ETMİYORUZ.

  • 1