BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.438,27

KYK borçlarının silinmesi teklifi TBMM'de

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun üniversite öğrencilerine verdiği geri ödemeli burs borçlarının silinmesi teklifi, TBMM'ye sunuldu.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 43 Adet Yorum
Misafir

Devletler 5 yada 10 senede bir borç silmesi yapar.. zira 10 sene ödeyemeyen adam zaten ödeyemeyecektir.. işe girsen yarı zamanlı 1000 lira alsan aylık 350 si ona gidecek çalışmanın anlamı YÖK diye insanlar çalışmaz ekonomiye daha çok zarar verir. İnsanlara çalışma eşitliği yaratıldıda insanlarmı çalışmadı.. onca öğretmen işsiz.. hala öğretmen yetiştiriyorlar.. sonra bunlara umutla kredi dağıtıyorlar.. tefecilikten başka birşey olmuyor bu.. kredi nedir anlamış değilim karşılıksız burs ver geç.. üniversitedeki fakülteler yöke öğrenci sayısını düşürün der YÖK geçen seneye göre iki kat öğrenci gönderir... etrafımda üniversite sınavını kazanamayan adam yok.. millet ikinci üniversiteye gidiyo.. ödeyene yapacak birşey yok.. ödeyemeyen zaten ödeyemediği için o borç kalıyor.. çalışmaya başlayınca gelirin varsa zaten alıyor kyk..

Misafir

Bu nasıl bir haber sunma mantığıdır koca sayfada 3 tane cümle yazıyo

Misafir

Özellikle elektrik faturaları için de af ve insaflı bir düzenleme gelsin istiyoruz milyonlarca abone magdur

Misafir

bende bunu merak ediyorum.Ben hem kendi borcumu hem eşimin borcunu ödedim. Ortalama bir araba parası ödeyenlere de iade edilsin.

Misafir

Zor zahmet benim gibi odeyenler ne yapacak. Diger bir soruda bu

Misafir

Tam seçim üstü silinir silinir.hatta kişi başı birer ay ikramiye bile yapılır.

Misafir

2014 yılında mezun olmadan evlenenlerin de borçları silinecek dediler .Nisanlimla ailemizi zorla ikna edip apar topar nikah yaptık. Bu sefer silinen falan olmadı. Ailemize yakınlarınıza karşı mahcup olduk .Çabuk evlenmek icin insanları kandirmiszaman gibi oldu

Misafir

Kaç yıl oldu yokluktan ödeyemiyorum. Sürekli üzerine faiz koyuluyor ne yapayım ödeme gücüm yok.Durumu iyi olan arkadaşlara burs çıktı benim gibi garibe kredi çıkmıştı zamanında.Burs verilenler neye göre belirleniyor anlamış değilim.

vatandaş

Yıllardır askerliğimi bile erteledim 30 yaşına kadar şu borcu ödeyeyim bitireyim diye. Allah belanızı versin. Maddi durumu çok iyi olanlara burs çıkar, ödemeyenler paşa paşa bekler , biz de borçtur deyip hayatla ilgili bütün planlarımızı erteleyelim. O zaman yatırdığım parayı verin düğünümü yapayım , düzenimi kurayım, Zira yapanlar da borçlarını ödemedi bu mu adalet!

ENESSON

kaldırılsın tabi. hükümet atayamadığı mezunlardan para mı alacak bir de? ama borcunu zamanında ödeyenlerin de kendisini enayi gibi hissetmemesi için para iadesi yapılmalı. genel af da çıkarsa şaşmayın

Misafir

yazık ya ödeyene kadar canımız çıktı.hiç bişey ödememek lazım bu ülkede..oh ne ala memleket ödemeyen yaşadı.ödediklerimizin yarısını geri verin bari

Misafir

İnşallah silinir. Yorumlara bakıyorum da biz ödedik onlarda ödesin keriz miyiz biz diye yazanlar olmuş. Arkadaşlar hiç utanmaniz yok mu sizin nedir bu dediğiniz, tabi gelsin halk borcundan kurtulsun diyeceğiniz yerde dediğiniz şeylere bak biraz utanin be utanin 😤

mesut

biz ödedik bir daha olursa ödemeyelim o zaman. oy avcılığı resmen.

Misafir

Yok oyle yagma... Borcunu bitirenler ne olacak. Ibzanan kimse vergi de vetmesin. Bsnka kredilerini de odemesin..

Adaletse adalet

Ödeyen nasıl odedi.. onlara da geri verilsin.

Adaletse adalet

Bircunu bitirenlerin ki geri odendikten sonra silinsin. Boyle adaletin..

Hak mış

Borcunu odeyenler keriz yerine kondu. Burada icra micra ajitasyonu yapanlar. Hepinize haram olsun odeyememe ayagina yattiginiz ve odemediginiz krediler..

öğrenci

ödeyemiyoruz,işimiz yok lütfen vekillerimiz çare olun.bakın emeklilere 1000+1000 veriyorsunuz bizim emekliliğimizde yok

üyee

asgari ücretle iş bulabilen üniversite öğrencilerine icra gönderirken aklınız nerede idi... 2002 den beri Ak partiye her türlü seçiminde oy verdim eğer bu yasa geçerse benim için Ak parti bitmiştir...

Misafir

Milletin hakkı geçmesin diye ödeyenler ne olacak. Bizim ödemelerimiz geri verin o zaman.

Misafir

İnşaallah bu biz halen okuyanlar içinde geçerlidirrrrr

Misafir

Bence silinsin alan kişiler ihtiyaçlı olduğu için alıyorlar her halda maddi durumu iyi olsa almaz.

Misafir

Bence çok doğru bir karar inşallah kyk borçları silinir ve zaten zor bela geçinen insanlar biraz rahatlar, bu kararın çıkması için çaba gösteren bütün yetkililerden Allah razı olsun.Insallah TBMM KYK BORÇLARININ SİLİNMESI YÖNÜNDE KARAR VERIR.

Ogrenci

Milyonlarca lira vergi borcu olan koca şirketlerin borcunu silen devlet elbette öğrencilerin borcunu silmeli ve kredi yerine burs vermeli. Öğrencilere verilen kredinin iadesi yerine şirketlerin silinen vergi borçlarını talep edin.

Vatandaş

Adı üstünde ögrencidir. Genç yaşta borçla hayata başlanmaz.Geç bile kalınmış tır. Hepsinin silinmesi gerekir