BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.439,59

Güçlü Türkiye

Son günlerde, millet ve ülke olarak büyük bir sınavdan geçiyoruz.Hepsi bir olmuş üzerimize geliyorlar.İçeriden ve dışarıdan her türlü operasyonu çekmektedirler.Bizi ülke içine hapsetmek istiyorlar.

BU YAZIYA YAPILAN YORUMLAR 2 Adet Yorum
Misafir

TEK TAŞINA DOKUNURSANIZ ORDUMU GÖNDERİRİM Prof. Nevzat Yalçıntaş “Suudiler 1926 yılında sınırları içinde tüm mezarlıkları yıkıyorlardı. Atatürk sıranın Hazreti Muhammed’in kabrine geldiğini öğrenince bir telgraf çekerek, ‘Eğer bir tek taşına bile dokunursanız ordumu aşağı gönderirim’ demişti. Bunun üzerine Suudiler Hazreti Muhammed’in kabrine dokunamamıştı. Ama bu telgraf yok edildi” dedi.

Misafir

Çanakkale direnişinin komutanlarından Gazi Mustafa Kemal Atatürk, cephede yaşananları aynen şu sözlerle özetliyordu: - "Karşılıklı siperler arasındaki mesafe sekiz metre, yani ölüm muhakkak. Birinci siperdekilerin hiçbirisi kurtulmamacasına hepsi düşüyor. İkinci siperdekiler yıldırım gibi onların yerine gidiyor. Fakat ne kadar imrenilecek bir soğukkanlılık ve tevekkülle biliyor musunuz? Bomba, şarapnel, kurşun yağmuru altında öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini biliyor ve en ufak bir çekinme bile göstermiyor. Sarsılma yok. Okuma bilenler Kur'an-ı Kerim okuyor ve Cennet'e gitmeye hazırlanıyor. Bilmeyenler ise, Kelime-i Şahadet getiriyor ve ezan okuyarak yürüyorlar. Çanakkale muharebelerini kazandıran işte bu yüksek ruhtur." 'Yüksek ruh' ile kastedilen iman ve inançtır.

  • 1