BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.438,45

Berat Albayrak imzasıyla kamuya gönderildi! Son tarih 14 Eylül

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın talimatıyla kamu kurum ve kuruluşlarındaki makam araçlarının envanteri çıkarılarak tasarrufa gidilecek. Araçların hem sınıflarında hem de sayılarında ciddi bir tasarrufa gidileceği belirtiliyor.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 37 Adet Yorum
Üstün Albay

Bakandan talimat gelecek sonra kıytırık bürokrat yanlış bilgi verecek diyen aklı evvele diyorum o bürokrat koltuğu kaybetmemek için kredi ile aldığı şahsi arabasını bile teslim eder sen korkma

Misafir

uçaklar için de yapılsın, hatta maden kemer sıkacağız artık saray yapmayalım ne dersiniz

Misafir

5 yıllık kira parasıyla o aracı satın alırlar halbuki

Misafir

helalin var kardeşim

Misafir

ohooo, arabalar eskidi yenisini alacak, müdürler başkanlar, bunlar daha yeni uyandı, uyanda balığa gidelim.

Misafir

Bor'dur o be! Bolu olsa duramazlar 🤣

Misafir

Günaydın ey efendiler, geçti Bolu pazarı

ddd

Başta RTE Sarayı 3 aylığına kapatsın. Kendisi başta olmak üzre 16 bakan 600 vekil (Bunların danışmanları) 81 vali 973 kaymakam ve belediye başkanları 3 ay boyunca maaşlarını hazineye hibe etsin dolar 4 TL olur

Misafir

Bakıyorum Devletkurumlarında Herkesin Altında Birmakam Aracıvar Bukadar israf olmaz Bunlar Bizim vergilerimizle Alınıyor Yeraltı kaynaklarımızda Sınırlı Birde yetmezmiş gibi Suriyeliler var

hakkı

envanterde kayıtlı araçlarda sıkıntı çıkmaz. esas mesele kiralık araçlarda. envantere kayıtlı değil bir şey değil. örnek vereyim Başkent Ankaranın Kalecik ilçesi 5000 nüfuslu küçük bir ilçe belediye başkanı araç kiralama yolu ile volvo s90a biniyor üstelik bunu iki yılda bir sıfır araçla değiştiriyor. yani demem o ki bir minare bulmuşlar, kılıfın adına araç kiralama demişler. neredeyse tüm kamu kurum, kuruluşları ve parti gözetmeksizin akplisi, chplisi tüm belediyeler yaptıkları bu hırsızlığa araç kiralama kılıfını uyguluyorlar.

İHSAN BAŞERLİ

Makam aracı olmazsa makam sahibi beyler hizmet araçlarını makam aracı olarak kullanıyor zaten. Yani anlayacağınız kısaca koltuk sahipleri her halükarda Makam aracı kullanıyor.

Misafir

Bu genelge her sene yayımlanır ama kimse bunu takmaz,herkes bildiğini okur.Dostlar alışverişte görsün, genelgesi.

melih

itibarımız düşecek.. koskocaman papa bile renault megane ayarında arabaya binerken diyanet işleri başkanımız mercedes s' e binmesin mi şimdi.. itibardan tasarruf olmaz..

Misafir

Anadolu'nun kıytırık 71 nüfuslu ilçesindeki belediye israfı dillerde zabıtalara sözde sponsorlu alınan araçlarla özel işler dahil her türlü pis işler yapılmakta başkan desen ayrı bir hikaye

Misafir

ele millet yarın elini kolunu sallaya sallaya gir bakalım sarayına haberlerde ne diye çıkıcan

Misafir

Başta saray israfını kesmekle ise baslasaydin be damat...

Yorumhür

Araç tasarrufu konusunda Başbakanlığın 2003/7 Sayılı Genelgesi zaten var. Şimdiye kadar kimse uymamış. Başbakan genelgesini takmayanlar, bakan genelgesini mi takacak. Önemli olan genelge yayınlamak değil. Yayınlanan genelgeyi uygulamak. Saygılarımla.

HEYYTTT BE

SİZ ÖNCE KENDİNİZDEN BAŞLAYIN SARAYIN GİDERLERİNİ KISIN MAAŞ LARINIZI DÜŞÜRÜN....

Misafir

ne milletin malı be, git bir akşam yolda kaldım yemek verin desene.

Misafir

yurt dışı geziler almış başını gitmiş. yok kardeş şehir yok festival seminer vs. devletin milletin parasını heba etme işi bunlar. akıllı olun.

Misafir

seminer adı altında yapılan turistik gezileri belediyelerden kaldırın. müdürler aileleriyle beraber devletin parasıyla tatil yapıyor.

Misafir

belediyelerde israf çok fazla, işçisine zam vermeye gelince küçücük hesaplamaları bile yapmaktan geri durmuyorlar ama diğer masraf ve giderlerde en ufak bir kısma yok. bol keseden harcıyorlar.

Misafir

yeni mi aklınıza geldi, en küçük ilçe belediye başkanı bile 150 bin tl.lik passata biniyor. millet nasılsa vergi veriyor devlette para çok. adamlar arabayı durduğu yerde stop bile etmiyor, sanki su yakıyor. neden ithal araçlara izin veriyorsunuz.

gencoglu

Sayın Bakanım maalesef bu konuda başarılı olacağınızı zannetmiyorum. Özellikle belediyeler daha özellikle chpkılı ve hdppkılı belediyeler çığırlarından çıkmış durumdalar. belediyelerdeki israf öyle büyükki çeyreği dahi kesilse ekonomi şaha kalkar. 1 kişinin yapacağı işi 10 kişiye veriyorlar 1 yöneticinin işinin 10 yönetici atıyorlar başkanı hadi neyse yardımcıları hadi neyse yahu müdürlere şeflere dahi makam aracı şoför ve koruma tahsis ediyorlar ihaleleri şişirip devleti zarara uğratıyorlar. hiç bir işe yaramayacak projeler yapıp devleti milyarlarca zarara uğratıyorlar. NE YAZIKKİ BELEDİYELER DEKİ İSRAF ÖNLENMEZSE EKONOMİ ASLA DÜZELMEZ AKSİNE HIZLA ÇÖKER

Misafir

SN.BAKANIM DEVLETIN VERGISINDEN LIM FAYDALANIYORSA DOLAYLI DOLAYSIZ YANI HAZINEDEN BIR LIRA ALAN HERKESIN GOZDEN GECIRILMESI LAZIM ALLAH HEPIMIZIN YARDIMCISI OLSUN