BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47

Asgari ücret net ve brüt ne kadar oldu 2018 AGİ tablosu

Asgari ücret ne kadar oldu? Milyonların merakla beklediği sorunun cevabı nihayet netleşti. Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu 2018 asgari ücret zam oranını açıkladı. Peki 2018 Asgari ücreti kaç lira oldu? Bu sorunun cevabı ve yeni asgari ücrete ilişkin bütün detaylar haberimizde.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 97 Adet Yorum
Balcı

Bundan böyle tayıp beye oy felan vermiyorum not bugüne kadar hep oyumu ona verdim verdime bin pişmanim özür dilerim tayıp.bey seni bugüne getırdımız için.

Misafir

insan utanır da açlık sınırının üzerinde bari verir.madem vermeyeceksin 3 tl nedir ya 1600 yapsaydın.eeeee bunun acısı vatandaştan çıkmaya başladı bile zam zam zam her şeye zammmm

Misafir

Hiç kimseye hiç sözüm yok sana yok bana yok hiç kimseye yok.

Yol

Turkiye bir yol hikayesi... Adam asgari ucretli ama gecemedigi terste kalan ve pahali olan 3.kopruyu ovuyor sanki araci varda hergun 3.kopruden gelip gidiyor ac herif!

Misafir

asgari ücretlilerin,memurların,emeklilerin,dar gelirlilerin alım gücü düştü.piyasadaki enflasyon %30 u geçti.bazı ürünlerde %50 hatta daha fazla zam var.asgari ücretlerden vergiler ve kesintiler kaldırılsa zaten 2 bin lira ediyor.asgari ücretlerden vergiler ve kesintileri kaldırın.bürüt olan 2.003 lirayı net olarak verin.

Erol Baron

Bu enflasyon ve döviz kurlarına ne bu asgari ücret dayanabilir ne de komik emekli maaşları.

Misafir

son 3 yıl derken sizin sayenizdemi oldu Muhalefet olmasa o zam zor alınırdı

Misafir

açlık sınırına gelmiş oldu. yetmez ama yapılan zam oranı iyi. akşama kadar yatan belediye memurunun 4 bin tl. aldığını düşünürsek 8-10 saat harıl harıl çalışan işçiye bu para elbette az ama her yıl zam oranı böyle yapılırsa bir kaç yılda iyi bir yere gelir. memura enflasyondan fazla da zam yapmayın artık. sosyal denge, sendika ödeneği, seyyanen vs. adı altında çok para alıyorlar. enflasyon zammı da bunların hepsine yapılıyor sadece net maaşa değil. toplam zam oranı enflasyonu 2 ye katlıyor yani.

ecemnur

Hakikatten sürpriz olmuş.Köprülere yollara zam elektiriğe yüzde 8 zam benzine ötvye mtvye zam.Kaşıkla ver kepçeyle al.Ama olsun 'durmak yok yola devam.'...

Misafir

ekonomi büyüdü diyorsanız o zaman emeklilere seyyahan zam verin bakalım

Misafir

Ayptir ayip.....Yurtdisinda konusurken refah icerisindeyiz,halkimiz cok iyi yasiyor diyorsunuz.Iyi yasama buysa,cocuklarinizi asgari ucretli islere sokun.

Misafir

Hükümetin yılbaşı hediyesi oldu yarısını Alsınlar kendileri kullansınlar yazıklar olsun bunlara

kundemacı

İşte Türkiye gerçekleri: " 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 1608, yoksulluk sınırı 5 bin 238 TL. Bir kişinin aylık geçim maliyeti ise 1989 TL." İnsanları açlık sınırının altında bir ücrete çalışmak zorunda bırakmak için görüşmeleri de büyük bir hassasiyet ve titizlikle yapmışlar Maşallah

Misafir

Uygulanabilirliği önemli. Uygulanabilir ve işçi kıyımına gidilmezse, güzel bir artış olmuş derim.

Misafir

Durmak yok zamlara devam elektrik. 8.8 ve yeni yıl zamları saat 00.01 de bol Tokatlı YILBAŞI

Çaylavyu

Hiç kimseye hiç sözüm yok sana yok bana yok hiç kimseye yok.

Misafir

arkadaş bu agi yi kaldırın o zaman.. işveren maaşın içinde veriyor. buda hükümetin paronlara kıyağı. yani değişen bişey yok olan yine garibana.

Misafir

helal olsun sana.ne güzel özet

Misafir

Memur en düşük 3000 tl maaş alıyor halen daha yakınıyor . asgari ücretli ile memurların maaşı değiştirilsin %3.5 kabulümüz

Misafir

Rızkın bulunduğun ortamın adaleti ile eşit orandadır.

Misafir

Yalan be kardeşim, tak de canımıza artık ta gırtlağımıza kadar borç içindeyiz.

Misafir

Adam çıkartırsan kalan tarafta biz de çıkarız derse birşey olmaz sendikalar bu yüzden var.. Her işçi sendikaya kayıt olmalı.

Misafir

Memurların standartları yüksek en düşük memurun 2900

Mem

Buarada kazanan AKP. Asgari ucret 1603 lira oldu yani %14 yakin bir zam yapildi ama yilbasindan sonra gelen zamlari dikkate alirsak yapılan zam eriyip gidecek o yuzden fazla sevinmesin kimse zam mam yok sıfıra sifir elde var sifir

Misafir

Şükredin biraz. Daha neyinize yetmiyor.? Yoksa Patronlar nasıl yatlar katlar villalar yaptıracak alacak. %14 zam iyi. Bakın Elektriğe %8.8 zam geldi. Enflasyon 12 civarı,büyümemiz % 11.1. En yüksek zam Size. Şikayet yok. Yola devam. Helal olsun Akp. CHP olsa ekmeği kartla alırdınız.