BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47

Ağustos ayı enflasyonu şok etti! 14 yılın zirvesini gördü işte rakamlar

'Ağustos 2018 enflasyonu ne kadar oldu?' 'TEFE ve TÜFE oranları ne kadar?' soruları bugün yanıt buldu. TÜİK saat 10'da ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre yıllık enflasyon yüzde 17,90 oldu. Aylık TÜFE yüzde 2,30 ÜFE yüzde 6,60 oranında artış gösterdi. Piyasada beklenti TÜFE'de yüzde 2'nin üzerinde artış olacağı yönünde.

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 50 Adet Yorum
Misafir

“Dış güçlerin dolar oyununu bozmak için mükemmel bir fikrimiz var. Şok olacaklar! “Artık yerli ve milli döviz basacağız. Adı da yular olacak.”

Misafir

Adam elindeki malı satıp zarar mı etsin diyor arkadaş ben diyorum hanya o diyor Konya.Ben A ürününü 20 ye satarken şimdi 23 e satıyorum.Sen ise Aynı A ürününü 30 a satıyorsun araya faiş fiyat koyuyorsun.Biz bunlardan bahsediyoruz adam dolar 4 TL iken 6 TL olmuş ondan bahsediyor.Zam geldi tüm ürünlere alım gücü yarı yarıya düştü.Bunu herkes biliyor ama bazı arkadaşlar demek istediğimizi anlamakta zorluk çekiyor ya da anlamak istediği gibi davranıyor.

ali

ne 2,30 u emir komuta zinciri içerisınde açıklama ağustos ayı enflasyonu en az %8 Millet açlığa koşuyor

AS

YANİ ECEVİT İ ARAYACAĞIZ GİBİ. TERÖRDEN EKONOMİYE KADAR... DEMİREL İ DE ÖZAL I DA ÇOK ARIYORUZ. SURİYE Yİ GÖSTERİP ŞAHA KALDIRANLAR ANLIYORUZ.

Misafir

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Halk Bankası yönetim kurulu üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. 31 Ağustos akşamı Türkiye Halk Bankası internet bankacılığı üzerinden 3,72 TL’den Amerikan Doları, 4,32 TL’den Avro satmıştı.

afbuyur

rahat olunnnnn telaşa gerek yok .Aha buraya yazıyorum.İktidara geleyim herşey güzel olacak

Misafir

Dolar Mayısta 4.40 idi şimdi 6.60 ! Yanı % 50 artmış. Senin kafan iyimi arkadaşım. Ne stoğu ! Stokta tutmasında adam napsın tutuyorsa. Zararına mı satsın. Zarar mı etsin ! Sizin yaptığınız hataların bedelini üretici mi ödeyecek. Kusura bakmayın da hükümet halk için çalışır. Halk, hükümet için çalışmaz. Biz bu işi beeremedik deyin çekilin !

Misafir

Valla benim param var abi. Bunlara oy verenler istiyorum ki sürünsün ! Açlıktan muhtaç olsunlar herkese. Bunlar başka türlü anlamaz çünkü

Misafir

Katı var ama öyle demeyin !

Misafir

Menderes Belediyesi. AK parti kazandı. Gelin sahillerin pisliğini görün yazın. Yolların durumunu görün. Koskoca sahili 1 tane işçi temizliyor. Güya belediyeci bunlar. Artık yetti !!!

k.k.k

Mayıs ayında dolar 4,40 tl idi, şu anda 6,60 tl... Yani 4 ayda dolar % 50 oranında artmış. Oysaki vatandaşın aldığı maaş aynı, asgari ücret aynı. Yani her geçen gün, asgari ücretin dolar bazında fiyatı düşüyor. Raflardaki her ürüne zam geliyor. Sizin elinizdeki para aynı. Bu ne demek ? Alım gücünüz her geçen gün azalıyor, eriyor... Ülke nerdeeeen nereye geldi dediler ve bunu sadece dış güçlerin oyununa bağlamak, Güneşi balçıkla sıvamaktır, Şark kurnazlığıdır. Başka birşey değildir. Ondan sonra Enflasyon tabii artar,rekor kırar. Kimse mecbur kalmadıkça ithal ürün almasın.

Misafir

Ülkeyi batıranları parlatıp yüceltmek de da yanlı medyanın görevi demekki.

Misafir

ne yapsın garipler. Aman düşük tutun deniyor onlar da en alakasız ürünleri sepete sokuyor. 0,35 tl olan su a101 ve bim de bile 1 tl oldu. Müstehak bize ne deyim.

Misafir

yok canım abartmayın şunun şurasında üretime dayalı enflasyon %80 lere civarında olacağının sinyalini vermiş. Sokaktaki enflasyon zaten %100. Hamd olsun %1200 değil ya. Enflasyon adama diri tutar yüreğe dalağa cigere iyi gelir. Biz yerelde de ak partili başkanlarımızı seçelim de enflasyon menflasyon hikaye bunlar. ))

Misafir

Aliden 1.70 e almadıkları sütü 5.25-5.75 e satıyorlar.Bunun adı fırsatçılık değilde nedir ?

Misafir

süt veren ineği dışarıdan alıyoruz samanı yemi vs. demiş arkadaş beni anlamamış galiba ben fırsatçı millet derken.Aynı ürünü A marketi 6 TL ye satıp diğeri 4 TL ye satıyorlar burda fırsatçılık vardır.Bizim de bu işleri yapan dostlarımız akrabalarımız var.Piyasa maliyet artışları biliyoruz.Sende fırsatçılardansın demek ki. 4 TL lik ürünü 6 tlye satanlar gibi.Bu fırsatçılık yapanları tespit edip şikayet etmekle birlikte o dükkandan çevredekilerin alışveriş yapmaması için elimden geleni yaparım.

ali

1 yıl önce 48-50 tl olan yemin torbası 80 tl. ben yüzde falan anlamam. gerçek bu. 1 yıl öceki sütün fiyatı 1.46 tl., olursa bu gün 1.70 tl.olacak .sallayan arkadaşlar bu rakamlara göre sallayın lütfen.

Misafir

Ülkeyi uçuracam dedi. Biz yanlış anlamışız gerçekten de uçurdu. Verdiğim oy haram zıkkım olsun.

Misafir

Yahu bir buzdolabı alayım eskisi miyadını doldurmuştu. 3 ay önce 1750 dedikleri buzdolabı bugün 3700 tl peşin para. Sokaktaki enflasyon %35 olmuş. Var mı daha ötesi.

Misafir

Neyin kafası bu Allah aşkına. Adam üretim yapamıyor. İnşaat firmaları ve fabrikalar ya bir dünya işçi çıkarttı ya da ücretsiz izin verdi. Üretim neredeyse durdu. Stoğunda dövizi olmayan iş yapamıyor. Her üründe azz çok ithal katkısı var. demir bakır karbon aldı başını gitti.Elektri su doğalgaz cabası üretim maliyeti ikiye katlandı. Üretip zarar etmektense, yatıp nötr kalmak tek çözüm haline geldi. Kim fabrikasını kapatmak ister? Bir dünya fabrika 3 aydır sinek avlıyor. Bir de böyle algı yaratılıyor işte stokçular yüzünden piyasada mal yok enflasyon yükseltiliyor diye. 81 ilde denetim yapıldı kime ceza kesildi Allah aşkına? Bir tane stokçu yakalansa vatan haini diye ilan edilirdi. Yahu bırakın Allah aşkına ülke battı siz hala bizi aldatanlara inanıyorsunuz.

Misafir

Bellonaya kayyum atandı. Yani hükümet yönetiyor. Şimdi enflasyonu ve ekonomik başarısızlığı birilerinin üstüne yıkıp hükümeti kurtarmaya çalışan zihniyet buna cevap versin. Bellonayı yöneten kayyum fırsatçılık yapıp mal mı stokluyor?

Misafir

Sosyalist rejim yani? Bakan çıktı açıklama yaptı fırsatçılara göz açtırılmayacak. 81 İlde anında marketlerde şurda burda denetim yapıldı ne oldu? Kime ceza kesildi? ÜFE, yani maliyet bazlı enflasyon 6,6 çıkmış. Az bile çıkmış. TL yarı yarıya değer kaybetmiş. Sen zirratte bile ithal girdilerle iş yapıyorsun. Gübre ithal, yem ithal, saman ithal, hayvan ithal... Elektriğe suya doğalgaza 3 ayda ne kadar zam geldi? Bunları hiç hesaba katmadan hemen yanlış ekonomi politikalarının günahını belirsiz kişilerin üstüne yık. Vatandaş elindeki malı satamıyor. Diyor ki bu fişyata satsam yenisini rafa koyamam. Üreticiyi esnafı vatandaşı suçlamayın. Dönünde asıl faile bir bakın.

Misafir

Süt veren hayvanı dışardan ithal ediyorsun. Kesif yem dışardan, kaba yem saman bile dışardan. TL'nin değeri Ukrayna ve Gürcistan parasına karşı bile yarıyarıya azaldı. Şimdi bunları bilmeden fırsatçı diyorsun. Ne fırsatçısı! Git üreticiye bir sor maliyetler ne kadar artmış. TUİK tüfe demiş %2, ÜFE demiş %6,6 eğer maliyet bazlı enflasyonu merak ediyorsan ÜFE'ye bakacaksın. Olabildiğince düşük göstermek istemelerine rağmen aylık 6,6 enflasyon rakamı yıllık en az %80 enflasyon demektir.

Misafir Almanya

Haktır size alın size tek adam her şey güzel olacaktı oldu mu bekleyin daha Bu iyi günleriniz

galip

Hakikatten şok herşeye en az % 10 zam geldi açıklanan bunun 5 te 1 i