BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.435,24

Af kimlere vuracak? Emrah Serbes, Çakıcı, Çağatay Ulusoy...

MHP’nin af teklifi cezalarda 5 yıllık indirim sağlıyor. 163 bin kişinin yararlanacağı teklif sayesinde, alkollü kullandığı aracıyla 3 kişilik ailenin ölümüne neden olan yazar Emrah Serbes de erken tahliye edilecek

BU HABERE YAPILAN YORUMLAR 49 Adet Yorum
Allah büyük

Allah büyük bu af istemeyenler suçsuz günahsız yatan iftiraya kurban gitmişler ne olacak hiç düşündünüz mü sizin başınıza gelseydi o zaman dört gözle beklerdiniz affı dışarda çocuklar babasız büyüyor haberiniz varmı elinizi vicdaniniza koyun allah aşkına af istiyoruz afff

Misafir

Devletin bütün kurumlarını,kanunlarını sistematik olarak laçkalaştırarak çöküşe götürmekteler...Uyuşturucu satanları affetmek gibi mesela...

Mahmut kılıç

Kaçak yapılara imar barışı, vergi kaçırana vergi barışı, suç işleyene af... Peki namuslu insanlar için hangi kanunu çıkardınız? Ev yaparken her türlü ruhsatını alıp parasını ödeyen, yasa dışı işlerden uzak duran, ocak-temmuz dedimi mtvsini ödeyen, trafik cezası alınca cezasını hemen ödeyen dürüst , devletine kazık atmayan, yasalara karşı gelmeyen namuslu insanların suçu ne ki onlar için hicbise yapılmıyor? Devletin kıyak geçmesi için illa ki vergi kaçırmak, kaçak ev dikmek , kaçak silah taşımak , insan öldürmek, uyuşturucu satmak mı gerekiyor?

HB

eger af cikarsa ak partinin biteceginin resmidir.. sen kimsin ki insanlarin yaptigi sucu affedebiliyorsun.. ya magdur olanlarin hakki.. cakiciyi cikaracam diye yapilan rezilliklere bak hele.. bu da olursa demek ki turkiye de son 10 yildir olanlar balonmus..

Cengiz giyik

Vergi ye af var imara af var herşeye af var insana yok

Cengiz giyik

Zaten ülke açık bir cezaevine dönmüş konuşmak suç yazmak suç fikir beyan etmek suç içerde her yatan suçlu değildir

Cengiz giyik

Af değil adalet istiyoruz fetocu hakim ve savcıların mağdur etiği insanlar ne olacak içerde bir sürü suçsuz günahsız insan var pirincin taşını iyi ayılmamalıyız pirinç çuvalın içinde taş var diye pirinç çuvalını çöpe atmak doğru olmaz

salih kara

Taciz, tecavüz, şiddet, cinayet, uyuşturucu, hırsızlık had safhada, 2004 – 2017 döneminde şiddet, taciz, tecavüz suçları 18 kat arttı, 2004 – 2017 döneminde kadın cinayetleri 16 kat arttı, Ama birileri ısrarla ve inatla "mahkumlar için af çıksın" istiyor... Bu zevata sormak lazım: " Mağdur siz olsaydınız affeder miydiniz" !?.. Herkes bilmelidir ki !.. Suçluyu affetmek, adaleti çiğnemektir; suçtan zarar göreni ve toplumu cezalandırmaktır, onlara hakarettir... Suçtan zarar gören mağdur (ölmüşse 1. derece yakınları) dışında hiç kimsenin, affetme yetkisi yoktur.... Devlete karşı işlenen suçlarda mağdur millettir; millet affetmedikçe hiç kimsenin affetme yetkisi yoktur… Ülkenin daha önemli, daha hayati sorunları var, onlarla meşgul olunmalıdır…

Ali

Af çıkmasına kesinlikle karşıyım, zaten yasal boşluklardan ötürü hakimler zar zor atıyorlar içeriye suçluları, işledikleri suçlardan bu kadar kolay paçayı kurtaramamalılar.

pii

bu millete af hiç bir zaman huzur getirmemiştir. devlete ve devletin bütünlüğüne karşı işlenen suçları affetmek hiç bir iktidarın yada siyasetçinin hakkı değildir.. birde milletin bir ferdine karşı işlenmiş suçlar varki, hırsızlık, arsızlık, dolandırıcılık, cinayet, adam kaçırma, tecavüz vs.. kimin haddineki milletin bir ferdine karşı işlenen suçu affetmek.. bu af konusu 1000 kere düşünülmelidir. ALLAH bir iftira sonucu buraya düşeninde yardımcısı olsun..

Misafir

Uzun lafın kısası MHP Bu afı birileri cezaevinden çıksın diye diretiyor halbuki idam gelsin diyen Devlet Bahçelidir.Bu ne turşu bu ne lahana şimdi

Ziya

Af değil idam istiyoruz. Oraya milletin iradesi ile geldiniz. Uyuşturucu satıcılarını affetmek için değil. Yalpa yapmayın. 2 dskika delikanlı olun.

Misafir

bu son şansın reis eğer bu affa imza atarsan papazı verirsen 2023 yılı biteceksin millet hainleri affetmezzzz

Misafir

bu ülkeyi mahveden infaz yasası ve çıkarılan aflardır bedellide tuzu biberi olmuştur.

naylon man

sırtını düzene dayayan naylonları tarih asla anmamıştır.... hatırlayan da küfretmiştir

yazıYORUM

Millet İDAM İDAM diye yeri göğü inletti, bunlar dalga geçer gibi ne idamı biz af yasası hazırladık diyorlar. Ne oldu BBP idam tasarısı hazırlıyor meclise sunuyordu? Onuda birileri engelledi. Vatandaşı salak yerine koyup "İDAM önüme gelirse imzalarım" diyenler, "devlet vatandaşa karşı işlenen suçları affedemez öyle şey olmaz" diyenler af yasası önüne geldiğinde ne yapacak acaba, gerçekten çok merak ediyorum! Bunlar alemi saf kendilerini çok akıllı zannediyorlar ma kazın ayaı öyle değil. Sabır sabır sabır ama o da bir yere kadar. Kimse kimseyi sonsuza kadar sırtında taşımaz, bu kadar yanlış yapılmış onları düzeltelim demek yerine yanlışlarına yenilerini ekleyenlere kimse kusura bakmasın ama millet daha fazla tahammül göstermez.Bu ip daha fazla incelmez bir yerden kopar.

vatandaş

bu af teklifine oy veren her kimse ise,allah cezasını versin. bir şekilde inşallah belalarını bulsunlar

VİCDAN

CEZA AFFINA EVET DİYENİN VİCDANI OLAMAZ. BU VERGİ BORCUNUN SİLİNMESİ OLAYI DEĞİLDİR. ANASI , BANASI , OĞLU ÖLMÜŞ İNSANLARIN BİR KEZ DAHA ÖLMESİ OLAYIDIR. BU BİR VİCDAN OLAYIDIR.SADECE ALLAH AFFEDEBİLİR. KİMSENİN AF ÇIKARMAYA YETKİSİ YOKTUR , OLAMAZDA.

Misafir 35

Ceza indirimi hukuken af değil densede, üstü örtülü aftır. İnfaz kanununa göre kapsam dışı kalanlarda anayasal olarak FAYDALANCAKTIR.

Misafir

helal olsun bu ülkede insanların adalete olan inancını tamamen öldürdünüz. aynen böyle devam edin helal olsun

Misafir

Gaspçılar, hırsızlar, dolandırıcıların, cezalarının yetersiz olmasından dolayı müzdarip bu millet, siz birde af teklifi sunuyorsunuz.Bunun vebalini asla ödeyemezsiniz, bir dolandırıcı bir aileyi yıkıyor, insanların hayatı boyunca yapmış olduğu birikimini çalıyor, hayallerini yıkıyor. Allah bile kul hakkını affetmiyor. Bu yanlıştan biran önce dönün.

Misafir

Emrah serbes, Çağatay Ulusoy gizem karaca vesaire bunlar zaten yolunu bulacak. torbacı dediğiniz insanların bir çocuğu suçsuz günahsız yere tutuklu yargılanıyor. Ve bir çoğu şu an hiç bir fiziki ve teknik takip yapılmadan içerde. Onlarında ailelerini düşünüyor musunuz hiç? her tutuklu suçlu değilki.

Misafir

ceza indirimi de aftır.sonuşta cezanın bir kısmı af ediliyor.kul haklarına ilişkin suçalrda devletin af yetkisi yoktur.kısmende olsa tamamen de olsa af yetkisi yoktur.seçmenlerin bu iktidarı seçmiş olması,iktidara af yetkisini verdi anlamına gelmez.seçmenelrinde afyetkisi yoktur,iktidara af yetkisi vermeye de yetkisi ve hakkı yoktur.nokta.

Çoşkun Yıldırım

Öncelikle herkese merhaba, öncelikle bu kanun adı itibariyle af değil. Ceza indirimi yani infaz rejimine göre çekmesi gereken cezasından 5 yıl indirilecek. Herkesin gözünden kaçan bir husus şu, bazı suçlar kapsam dışı kasada, anayasa mahkemesi eşitlik ilkesine dayanarak, infaz kanununa göre suçun türünden dolayı ceza farklı farklı cektirilemez diyecek ve kapsam dışı sadece terör ve ağırlaştırılmış müebbet farklı infaz olduğu için herkes faydalacaktir. Bunu not edin.Aklimizla dalga geçmesin kimse.

melih

mhpngüya müslüman ve milli parti.. af ne medeni hukuka, ne islami hukuka ne de vicdanlara uyar..