BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Yetimhane çocuklarına tek öğün yemek

Bu yetimhanedeki çocuklar günde sadece bir öğün yemek yiyebiliyor

Abone ol

Dünyanın en fakir ülkelerinden Orta Afrika Cumhuryeti'nde yetimhanelerdeki çocuklar yokluk sebebiyle günde sadece bir öğün yemekle yetiniyor. Yetim çocuklar, etli bir yemeği ise yılda sadece birkaç kez yeme şansına sahip olabiliyor.

Başkent Bangui’de özel bir vakfa ait olan yetimhane okulunda, küçük yaştaki çocuklar sınıflarda eğitim görürken yaşı büyük olanlar ise elişi yaparak vakitlerini değerlendiriyor.

Yetimhane sorumlusu Madam Zokuikua Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) yaptığı açıklamada, ödenek bulamadıkları için yetimhanedeki toplam bin 200 çocuğa günde bir öğün yemek vermek zorunda kaldıklarını belirtti.

Bu öğünlerdeki yemek menüsünün oldukça sınırlı olduğunu vurgulayan Zokuikua, Kimse Yok Mu’nun dağıttığı kurban etleri sayesinde yetim çocukların 3 aydır ilk kez et yemeği yiyebildiklerine dikkat çekti. Sınıflardaki çocuklar bu yardımlar sebebiyle kendilerini ziyaret eden Kimse Yok Mu gönüllülerine, “Teşekkür Türkiye” şeklinde övgüde bulundu.

1.20121104161051.jpg
Yetimhane sorumlusu bayan ayrıca, çocukların yurtlarındaki ranzalarında sünger veya yatak olmadığı, bundan dolayı çocukların tahta üzerinde yatmak zorunda kaldıklarını sözlerine ekledi. Yetimhane sorumluları Türk halkına yetimhanelerinin ihtiyaçları için yardım çağrısında bulunuyor.