BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,79
ALTIN 2.434,76
HABER /  GÜNCEL

Protestolara çocuklar da karıştı

Bursa’da, Yavuzselim ve Ulus Mahalleleri’nde meydana gelen olaylarda Molotof hazırladığı belirlenen yaşı küçük 4 kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Bursa’da, Yavuzselim ve Ulus Mahalleleri’nde meydana gelen olaylarda Molotof hazırladığı belirlenen yaşı küçük 4 kişi gözaltına alındı. 

Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 28 Ekim günü açlık grevleri nedeniyle yürüyüş yapan BDP’liler ile mahalle sakinleri arasında çıkan kavgayla ilgili soruşturma devam ediyor. 

3 gün süren olaylar esnasında ve sonrasında yapılan çalışmalarda 24 şahıs yakalanarak haklarında işlem yapıldı.Güvenlik güçleri, MOBESE, iş yerlerine ait güvenlik kamera kayıtları, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) ve olay yerlerindeki görevlilerce çekilen kamera kayıtlarını inceledi. 

Ardından harekete geçen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “Mala Zarar Verme, Kasten Yaralama, Yağma, Devlet Malına Zarar Verme, Görevli Memura Mukavemet Etme, Kamu Düzeni ve Genel Sağlığın Bozulması ve Terör Örgütünün Propagandasının yapılması” olaylarına karıştıkları tespit edilen 6 şahsı yakaladı. 

Bugün adliyeye sevk edilen 6 kişiden biri serbest bırakılırken, 5 kişi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca, olaylar esnasında molotof kokteyli hazırladıkları tespit edilen yaşları küçük 4 şahıs gözaltına alınarak haklarında işlem yapıldı.

4 KİŞİ YARIN ADLİYEYE ÇIKACAK

İnsanları galeyana getirerek, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik ettikleri” tespit edilen 6 şahıs ise Güvenlik Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Bu şahıslardan bazılarının sosyal medya üzerinden gruplar oluşturarak, bazılarının da vatandaşların cep telefonlarına kısa mesajlar göndererek kanunsuz eylemlere davet ettikleri belirlendi. Şahıslar hakkında “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etmek” suçundan adli işlem yapıldı. 01 Kasım günü 2 şahıs adliyeye sevk edildi. Kalan 4 şahısın ise yarın adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Olaylarla ilgili tahkikatın devam ettiğini belirten güvenlik güçleri, benzer olayların yaşanmaması için vatandaşları sağduyulu olmaya ve dedikodulara itibar etmemeye davet etti.