BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,80
ALTIN 2.443,41
HABER /  GÜNCEL

Yeni Şafak yazarı Akif Emre hayatını kaybetti

Yeni Şafak gazetesi yazarlarından Akif Emre geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Haberi gazeteci İbrahim Karagül Twitter'dan duyurdu.

Abone ol

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, köşe yazarı Akif Emre'nin ölüm haberini twitter'dan "Çok değerli yazarımız, sevdiğimiz abimiz Akif Emre, az önce kalp krizi geçirdi ve hayatını kaybetti. Allah rahmet etsin. Çok üzgünüz" mesajıyla duyurdu.

Akif Emre'nin 'Riyad'da bir Marvel filmi' başlıklı son yazısı bugün yayımlanmıştı.

AKİF EMRE KİMDİR?

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Akif Emre, Kayseri doğumludur. İlk ve orta öğrenimini kayseri'de tamamlayan Emre İstanbul'da mühendislik eğitimi almıştır.

Yayıncılık, gazetecilik ve televizyonculuk yapan Akif Emre, tıpkı bir seyyah gibi seyahatler etti.  Yeni Devir’de  gazeteciliğe başlaya Emre, Yeni Şafak gazetesinin kurucuları arasında yer aldı ve bir dönem genel yayın yönetmenliğini üstlendi.  Hâlen Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığını sürdürüyordu.

Akif Emre, Akabe yayınlarında başladığı yayıncılık deneyimini İnsan, Küre ve Klasik yayınlarının yayın yönetmenliği görevlerini üstlenerek  sürdürdü.

Belgesel çalışmalarına yoğunlaşan Emre, Osmanlı şehirleri (Saraybosna], Mostar, Üsküp, Selanik 1,2, Kudüs1,2 ve Mimar Sinan (6 Bölüm)  başta olmak üzere birçok belgesel hazırladı.