BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43
HABER /  MEDYA

Burak Akbay kripto FETÖ'cü mü 7 yıl sonra yanıt verdi

Sözcü Gazetesi'nin sahibi Burak Akbay'ın FETÖ okullarından mezun olduğu iddiasını Fehmi Koru dile getirmişti. 7 yıl susan Burak Akbay sonunda bu iddiaya yanıt verdi. Burak Akbay hangi okul mezunu işte cevabı;

Abone ol

Fehmi Koru 7 yıl önce Yeni Şafak Gazetesi'ndeki köşesinde Burak Akbay'ın babasının kendisine söylediği sözleri aktarmış ve dün de verdiği ifadede Akbay'ın buna yanıt vermediğini söylemişti.

Burak Akbay'ın babası Koru'ya oğlunu FETÖ okullarında eğittiğini ve onun muhafazakar biri olduğunu aktarmıştı. Fehmi Koru'nun köşesinde çıkan o yazıya 7 yıl boyunca Burak Akbay yanıt vermedi.

Fehmi Koru bu konuda ifadeye çağrılınca sonunda Burak Akbay'dan açıklama geldi. Burak Akbay gazetesi Sözcü'nün “7 yıldır neden sustun, neden yalanlamadın” sorusuna şu yanıtı verdi;

-"Ben, demokrasiye ve basın özgürlüğüne inanan bir kişiyim. Aynı zamanda gazete sahibiyim. Sadece kendi işimi, yani gazetecilik yaparım. Beni çok yakınlarım dışında kimse tanımaz. Gözönünde olmayı sevmem. Elimi kolumu sallayarak sevdiklerimle birlikte sokakta rahatça yürüyebilme özgürlüğünü severim.

GAZETEMİ ALET ETMEDİM : Şahsımla ilgili bir konuda kendi gazetemde, kendi haberimi yaptıracak karakterde bir insan da değilim. Kendi gazetemi, bu tür asılsız suçlamalara cevap vermek için kullanmak istemedim. Özellikle adi bir iftira olduğuna beni tanıyan herkesin şahitlik edeceği, böyle aşağılık bir suçlamaya kendi gazetemi asla ve asla alet etmek istemedim.

TEK SATIRI DOĞRU DEĞİL : Hakkımda yazılanların tek bir satırı bile doğru değildi. Ben de bir vatandaş olarak hakkımı, Türk adaletinde aradım. Adalete olan inancım eksiksizdi. İftiraya, (iftira) demesi ve iftirayı atanların cezalandırılması için yargıya sığındım. Bu konuda davalar açtım ama tamamından (ifade özgürlüğü) gerekçesiyle netice alamadım. Ama artık bıçak kemiğe dayandı.

KİMİN FETÖ'CÜ OLDUĞU ORTADA : Hakkımda verilen gözaltı kararı nedeniyle konuşmaya karar verdim. Bana atılan iftiraları, belgeleriyle çürüttüm; hepsinin yalan olduğunu ispatladım. SÖZCÜ'nün 10 yıllık arşivi herkese açıktır, yaptığımız yayıncılık ortadadır. Atatürk ilkeleri, cumhuriyet ve demokrasiye bağlılığımızın başta okurlarımız olmak üzere milyonlarca tanığı vardır. Kimin FETÖ'cü olduğu, kimin bu sinsi örgütü büyütmek için kalem oynatıp çaba harcadığı ortadadır. Karar kamu vicdanındır.”

FETÖ OKULUNDAN MI NEREDE OKUDU?
Burak Akbay'ın mezun olduğu okullar hangisi, FETÖ ile teması oldu mu? Bu konuda kendi gazetesi Sözcü'ye haber yaptıran Burak Akbay, özel albümünden fotoğraflarını da paylaşmış.

Burak Akbay'ın mezuniyet fotoğrafı American College of Switzerland'dan. Burak Akbal albümünden bu fotoğrafı Sözcü Gazetesi'nde yayınlattı. 

Sözcü Gazetesi'nin sahibi olan Burak Akbay 1971 yılında İstanbul’da doğmuş. Gazeteci Ertuğrul Akbay’ın oğlu olan Burak Akbay cemaatle hiç teması olmadığı iddiasında. İlk öğretimini Maçka İlkokulu’nda gören Burak Akbay, Sarıyer’deki Özel Dost Lisesi’nden mezun olmuş. Lise diplomasını da yayınlana Burak Akbay, Dost lisesi'nin ünlülerin çocuklarını gönderdiği okul olduğu notunu da düşmüş. Üniversite eğitimini İsviçre’de alan Burak Akbay, İngilizce ve Fransızca dillerinde pazarlama ve idari işletme okumuş. 1994 yılında American College of Switzerland mezunu olduğunu iddia eden Burak Akbay, delil olarak da albümden fotoğraflar sunuyor. Amerikalı bir asker olan Dr. Fred Ott’un, 1963 yılında kurduğu okul halen faaliyette.