BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yeni Akit 312 generali sordu!

TSK'ye 'kağıttan kaplan' diyen CHP'li Süheyl Batum'a sessiz kalan generaller Yeni Akit'i kızdırdı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- CHP'li Süheyl Batum'un TSK'yı kağıttan kaplana benzetmesinin yankıları sürüyor. Yeni Akit gazetesi de bu tartışmaya farklı bir pencereden bakarak katıldı.

'Onbaşı bile olamayacakların General olduğu ülke!' başlıklı yazı nedeniyle haklarında dava açan generallerin Batum konusunda sessiz kalması Yeni Akit gazetesini kızdırdı. Gazete bugün '312 general nerede?' manşetiyle okurların karşısına çıktı.

Manşetin altında yer alan spotta ise "Asım Yenihaber'in; "Onbaşı bile olamayacakların general olduğu ülke" başlıklı yazısından dolayı, organize bir şekilde dâva açıp, Vakit'e linç uygulayan 312 general, CHP'li Süheyl Batum'un "kâğıttan kaplan" hakaretine 5 gündür sessiz" ifadeleri yer aldı.

2 TRİLYOR CİVARINDA PARA CEZASI

Gazete Vakit'e aslan kesilenlerin neden Batum'a tepki göstermediğini sorarken, haberin devamında şu ifadelere yer veriliyor:

"Asım Yenihaber'in yazısında kendilerine hakaret edildiğini iddia ederek, el birliğiyle Vakit'e dava açan ve 2 trilyon civarında para isteyen generallerden bir kısmı, şimdi daha yüksek rütbelerde görev yapıyor. "

NEDEN DAVA AÇMADILAR?

Gazete ayrıca o dönem dava açan ve bugün sessiz kalmakla eleştirdiği bazı önemli isimleri sıraladı:

"312 General Dâvâsı'nda müşteki olanlar arasında, Genelkurmay Başkanı Org. Işık Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Erdal Ceylanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Hasan Aksay, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit ve Jandarma Genel Komutanı Org. Necdet Özel de vardı."