BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,95
ALTIN 2.447,53
HABER /  POLİTİKA  /  BBP

Yazıcıoğlu ailesi bu sorulara yanıt arıyor!

25 Mart 2009'da bir helikopter kazası sonucu yaşamını yitiren Muhsin Yazıcıoğlu'nun ailesi kazaya ilişkin sorulara yanıt arıyor.

Abone ol

25 Mart 2009'da geçirdiği bir helikopter kazası sonucu yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin sır perdesi arandan geçen zamana karşın aralanmıyor. Yazıcıoğlu ailesi ise hazırlanan raporlardaki eksiklikler nedeniyle her geçen gün yeni bir soruya yanıt bulmaya çalışıyor.

BBP'li Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, Habertürk'te Hayatın İçinden programında Yazıcıoğlu'nun ölümüne neden olan helikopter kazası sonrası yaşanan süreçleri değerlendirdi.

"Vicdanımı rahatlatmadığı sürece bu davanın peşini bırakmam" diyen Gülefer Yazıcıoğlu, kazaya ilişkin hazırlanan hiçbir raporda kazada sorumluluğu bulunan kişilere ilişkin hiçbir bilginin yer almamasını eleştirdi.

Raporlarda eksikliklere ilişkin ucu açık ifadelere yer verildiğini de kaydeden Yazıcıoğlu, devlet nezninde kurulan araştırma komisyonlarının ifadeye çağırdığı bazı yetkililerin ifade bile vermediğini söyledi.

BAŞBAKANDAN RANDEVU BEKLİYOR

Kazanın ardından kafasındaki soruları iletmek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya geldiklerini ancak Başbakan'ın yoğun programı nedeniyle ayrıntılı görüşemediklerini kaydeden Yazıcıoğlu, Başbakan'ın kendileriyle özel olarak görüşmek istediğini ve bu görüşme için randevu beklediklerini söyledi:

SUİKAST MI KAZA MI?

Yazıcıoğlu'nun ölümüne neden olan helikopter kazasının bir suikast mı? olduğu yönündeki soruya ise Gülefer Yazıcıoğlu, "Ben suikast diyemiyorum. Ne o olduğunu bilmediğim için kim yapmış olabilir onu da düşüne miyoru. Ancak eğer bu bir suikast ise vatanını sevmeyen birileri yapmıştır" dedi.

RAPORLARDAKİ EKSİKLİKLER NE?

Raporlarda ve kaza görüntülerinde yaptığı incelemeler sonrasında kafasında oluşan soruları da açıklayan Gülefer Yazıcıoğlu, şunları şöyledi:

"Helikopterlere uçuş izni verenler neye göre izin veriyorlar? Helikopterde buzlanmayı önleyen cihazın olmadığı yazılıyor. Peki böyle bir helikoptere nasıl uçuş izni veriliyor? ELT cihazıyla ilgili durum da net değil. Fotoğraflarda bu cihazın kırıldığı değil, sökülmüş olduğu görülüyor. Kayseri Valisi, eşimin vücudundaki kırıkların sayısını nasıl bildi? 5-6 saat arama kurtarma çalışmalarını nasıl engelledi? Bunların yanıtını bekliyorum."

SİYASETE GİRECEK Mİ?

AK Parti'den siyasete gireceği yönünde hakkında çıkan haberleri de yalanlayan Gülefer Yazıcıoğlu, "Bizim bir partimiz var. Aktif olarak görev almasamda eşimin götürdüğü bir siyasi partimiz, dava arkadaşlarımız var. Hakkımda yazılanlar benim sözlerim değil."