BIST 10.267
DOLAR 32,22
EURO 34,74
ALTIN 2.413,03
HABER /  GÜNCEL

Kilis'te kimyasal koku dehşeti

Kilis'te kente yayılan koku yüzünden bazı aileler evlerini terk etti, 20 kişi zehirlendi ve okullar tatil edildi.

Abone ol

Kilis'te bir hurdacının kestiği mutfak tüpünden yayılan ağır kimyasal koku, çevredeki 4 okulun 2 gün süreyle tatil edilmesine neden oldu, vatandaşlar evlerini terk ederken, zehirlenen 20 kişi ise ayakta tedavi gördü.

Yavuz Sultan Selim Mahallesi Güveniş Sokak'ta dün akşam saatlerinde hurdacı Tuncay Seyrekbasan, satın aldığı menşei henüz belirlenemeyen bir mutfak tüpünü kesti. Tüpten akan sıvının ardından çevreye ağır bir kimyasal koku yayıldı. İhbar üzerine Sivil Savunma ve Sağlık Müdürlüğü ekipleri ile belediye itfaiye ekipleri olay yerine gelerek inceleme başlattı, ağır kokudan etkilenen 20 kişi ise götürüldüğü Kilis Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edildi. Hurda deposu güvenlik şeridiyle çevrildi, koku yayan sıvıdan incelenmek üzere örnek alındı.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Ağır kokudan etkilenen vatandaşlar ise evlerini terk ederek geceyi başka semtlerde oturan akraba ve yakınlarının yanında geçirdi. Kokunun devam etmesi üzerine bugün çevrede bulunan Gazi, İnönü Ziraat ve Mehmet Keçik İlköğretim okulları ile Endüstri Meslek Lisesi 2 gün süreyle tatil edildi. Sabah okula gelen öğrenciler evlerine gönderildi. Bir çok esnaf da işyerini açmadı.

Kilis Vali Vekili Erkan Çapar, ağır koku nedeniyle mahalledeki evlerin büyük çoğunluğunun boşaltıldığını, 4 okulun tatil edildiğini, yapılan incelemenin ardından kokunun nedeniyle ilgili açıklama yapılabileceğini söyledi. Olayla ilgili hurdacı Tuncay Seyrekbasan da gözaltına alınarak soruşturma başlatıldı.