BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.412,54
HABER /  GÜNCEL

Vali yardımcısı sigara yasağını deldi ve..

Sıklaştırılan denetimler doğrultusunda makam odasında bir vali yardımcısı sigara yasağını delince böyle cezalandırıldı

Abone ol

Muş'ta ihbar üzerine yapılan denetimde Vali Yardımcısı Mustafa Karaca'nın makam odasında sigara içtiği belirlendi ve 75 lira para cezası kesildi.

Mustafa Karaca, "İş stresinden arada bir yakıyordum ama yakalandım. cezayı erken ödeyerek yüzde 25 indirimden yararlanacağım" dedi.

Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Şube Müdürü Osman Eken başkanlığındaki Tütün Kurulu üyeleri dün (19 Ocak) Vali Yardımcısı Mustafa Karaca'nın odasını kontrole gittiler. Vali Yardımcısı Karaca'yı odasında sigara içerken yakalayan üyeler, kül tablasını da tutanağa geçirdiler. Üyeler, 0172 nolu idari yaptırım tutanağı ile makam odasında sigara içen Vali Yardımcısı Mustafa Karaca'ya, 75 lira kapalı alanda sigara içme cezası kestiler.

"KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYACAĞIZ"

Ruh Sağlığı Şube Müdürü Osman Eken, "Aldığımız bir ihbar üzerine vali yardımcısının odasına gittik. İhbar doğru çıktı, makamında sigara içiyordu. Kanunun bizlere verdiği yetkiyi kullanarak Vali Yardımcımız Mustafa Karaca'ya kapalı ortamda sigara içtiği için 75 TL'lik ceza kestik. Cezayı tebliğ ettik. Vali Yardımcımız cezayı peşin ödemek istedi. Fakat bizim para alma yetkimiz olmadığı için kendisini Vergi Dairesi'ne yönlendirdik. Vali Ali Çınar da bu konuda bizlere büyük destek veriyor. Aldığımız güçle yasağa uymayan herkesin üzerine gideceğiz. Tabiri caizse kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız" dedi.

"CEZAYI İNDİRİLMİ ÖDEYECEĞİM "

Bir dönem Muş Tütün Kurulu Başkanlığı da yapan Vali Yardımcısı Mustafa Karaca, kurul üyelerinin görevini yaptığını bildirdi. Mustafa Karaca, "Ceza dün kesildi. Bugün ödeyeceğim. Çünkü erken ödeyince yüzde 25 indirim oluyormuş. Kimin ihbar ettiğini bilmiyorum. Arkadaşlar görevlerini yaptı. Bundan sonra odamda sigara içmem. Zaten çok fazla içmiyordum. İş stresinden arada bir yakıyordum ama yakalandım"diye konuştu.