BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,76
ALTIN 2.439,55
HABER /  SPOR

Yazarların övgü yağdırdığı Fenerli

Kaptan Alex'in yokluğunda Daum tarafından ilk 11'de sahaya sürülen Özer hakkında spor yazarları övgüler yağdırdı.

Abone ol

Aziz Yıldırım'ın önceki sezonlarda ısrarla almak istediği ancak bu sezonun başında attığı imzadan sonra ameliyat olmuştu. Uzun bir aranın ardından formasına kavuşan Özer, teknik direktör Daum'un verdiği şansları iyi kullandı.

Hem Turkcell Süper Lig'de hem de UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan maçlarda gösterdiği performanstan dolayı alkışı hak eden Özer, dün akşamki Altay maçından sonra Fenerbahçe'nin 'en gözde' futbolcuları arasına girdi.

Kaptan Alex'in yokluğunda Daum tarafından ilk 11'de sahaya sürülen Özer hakkında spor yazarları övgüler yağdırdı.

İşte Takvim Gazetesi'nin derlediği o övgülerden bazıları:

NECATİ BİLGİÇ: (FOTOMAÇ)
"Maçın yıldızı tribündeki az sayıdaki taraftarları büyük sevince boğan kaptan Alex'in görevini üstlenen Özer'di. 83 dakika oyunda kalıp, birinci ve üçüncü golleri atan Özer, bir bakıma benim görüşümü de desteklemiş oldu. Çünkü sol kanattan alınmış ve orta sahada serbest oynama görevi verilmişti. Bütün kornerleri atan ve arkadaşlarına iyi paslar veren Özer, alkışlar arasında yedek kulübesine giderken Alex'e iyi bir dublörlük yapmanın mutluluğunu da yaşıyordu."

SELÇUK YULA: (FOTOMAÇ) "Özer'in F.Bahçe'yi uzun yıllar taşıyabilecek bir futbolcu olduğunu sürekli söylüyoruz. Daum onu sağ kanat yaptı, sol kanat yaptı, dün de Alex'in yerinde denedi. Artık Fenerbahçeliler rahat olmalı. Çünkü Alex'in yokluğunda kara kara düşünmeyecekler. Özer bu bölgede muhteşem işler yaptı. Nefis asistlere, gollere imzasını attı."

DR.GÜRKAN KUBİLAY: (FOTOMAÇ) "Maçı ciddiye alan tek oyuncu Lugano'ydu. Dakikalar ilerledikçe "Alex'in yerine de oynarım" çabaları içinde gördüğüm Özer ile "Küçük takımın büyük topçusu" etiketinden kurtulmak isteyen Topuz'un da oyuna ısınmaya başladığını gördüm."

ZİYA ŞENGÜL: "Daha önce yaptığım yorumlarımda Özer'in bu takımda mutlaka oynatılmasından yana teknik direktör Christoph Daum'a serzenişlerde bulunuyordum. İyiki de bulunmuşum. Dünkü maçta hep birlikte keyifle izledik. Kaldı ki Özer'in henüz yüzde 40'lık bir performansla oynadığını düşünüyorum. Sahaya Yüzde 60'ını verdiği zaman hem Fenerbahçe'nin hem de milli takımın değişilmezi olur. Özer'e forma vermeyen bir Cristoph Daum, Almanya biletini hemen cebine koymalıdır."

ALTAN TANRIKULU: (HÜRRİYET) "Özer takımın geleceği olacağını gösterdi. Sol çizgide oynadığı zaman çok verimli olamıyor. Daum eğer bir formül bulur Özer'i Güiza-Alex ikilisinin arkasına yerleştirirse Fenerbahçe oynaması gereken futbolu da oynar. Bana ilginç gelen başka bir nokta da 23 yaşına gelen Özer'in şimdiye kadar neden A Milli Takım'ın banko oyuncusu olmadığı."

ERDOĞAN ŞENAY: (MİLLİYET) "Özer ve Mehmet Topuz'un dünkü tempolu çalışmaları, golleri, takıma uyumları ve teknik kapasiteleri konusundaki incelikli oyunlarını dikkatle izlersek Fenerbahçe'nin gelecek zamanlardaki zorlu oyunlarında takımdaki bazı kontrolsüz ve sinirli olmayı meziyet zanneden şöhretli(!) isimleri korkarız soyunma odasında kolayca forma bulmakta zorlanacaklardır.

HAKAN YAŞAR: (VATAN) " Alex'in çok koşanı bu genç yıldız. İlk kez 10 numara pozisyonunda oynadı.. Daum ona ait olduğu yerde forma vererek iyi de etti.. Alex'in saltanatını bitirecek, Kaptan gittiğinde "Yeni Alex hazır" dedirtecek performanstı Özer'inki. Onu Kadıköy'ün patates tarlası zemini de durduramadı...

Bilen bilir.. Ben zaten Özer'e bayılıyorum.. Dünkü mükemmel oyunu, sağıyla kestiği müthiş kavisli kornerler, harika vuruş tekniği ile attığı 2 gol, Cristian'la taktik konuşacak kadar takım liderliğini göstermesi kesinlikle tesadüf değil.. Zaten o, 12 Aralık'taki röportajında "2010'da patlayacağım" demişti.. Beklediğimiz patlamayı erkene aldı."