BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Yaz geldi, LPG’ye talep tavan yaptı

Yakıtta yüzde 40’lık avantaj sağlayan LPG, yükselen benzin ve mazot fiyatları nedeniyle araç sahipleri tarafından tercih edilmeye devam ediy...

Abone ol

Yakıtta yüzde 40’lık avantaj sağlayan LPG, yükselen benzin ve mazot fiyatları nedeniyle araç sahipleri tarafından tercih edilmeye devam ediyor. Yaz tatili ile birlikte uzun yolculuklar için talepler tavan yapıyor.
Sürücüler benzin ve mazota oranla daha ucuz olan LPG sisteminin yaz sıcaklarından olumsuz etkilenebileceği düşüncesinin yersiz olduğu, sıcak havanın LPG sistemini sanıldığı gibi olumsuz değil, olumlu yönde etkilediği belirtiliyor. BRC’nin Türkiye temsilcisi 2A Mühendislik AŞ yetkilisi Emre Deler, yaz sıcaklarında LPG’li araçların diğer araçlara oranla daha fazla yakıt tasarrufu sağladığını ve sıcak havaların LPG sistemli araçlara hiçbir zararının olmadığını belirtti.
Deler, LPG’li araçların her 10.000 kilometre veya 6 ayda bir LPG periyodik bakımlarının yapılması gerektiğini ve bakımları düzenli olarak yapılan bir aracın yazın ayrıca ilave bir bakıma ihtiyacı olmadığını söyledi. Emre Deler, “Yaz aylarında aracın motoru kışa oranla daha çabuk ısındığı için daha çabuk LPG’ye geçer ve benzin tüketimi minimum düzeye iner. Böylelikle yakıt tasarrufu da artmış olur. Ortalama bir aracın 400 TL ile gideceği bin kilometrelik yolu, LPG’li bir aracın yüzde 40 tasarruf oranıyla yaklaşık 240 TL’ye gidebilir. www.2a.com.tr‘den BRC ve LPG ile ilgili ayrıntılı bilgi alınabilir” diye konuştu.
(İHA)