BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Başbakan Erdoğan yüzbinlere hitap etti (5)

Başbakan Erdoğan, Ankara’da yüzbinlere hitap etti.<br/>İşte Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:<br/>İtibarı her gün artan Türki...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Ankara’da yüzbinlere hitap etti.
İşte Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:
İtibarı her gün artan Türkiye’nin bu acıyı yaşanmasını istediler. Reyhanlı saldırısını planlayan uygulayan alçağın, az önce ifade ettim CHP heyetini iki kez Şam’a götürüp Esed alçağı ile görüştüren kişi olduğunu öğrendik. CHP Genel Başkanına istifa et dedim. Pişkin, sonra nereden koltuk bulacak. CHP Genel başkanına cevap ver dedik. Ama kardeşim, bu iş maalesef yüz ister. Hani CHP genel başkanı sürekli söylüyor ya. Yalancıdan başbakan olmaz diyor ya. Evet yalancıdan bu ülkede başbakan olmaz. İşte onun için Kılıçdaroğlu geldiğinden beri başbakan olamadı, olamayacakta. Sen öyle diyorsun, millet böyle diyor. Demek ki yalancı sensin doğru burada.

BU ÜLKEDE HUKUK VARSA O SANATÇIYA HESAP SORACAĞIZ
Ve enteresan bir tanesi diyor ki, çarşıdan başbakan olmaz. Onun için Kılıçdaroğlu başbakan olamayacak. Pişkinden, mezhep ayrımcılığı yapandan da başbakan olmaz. Reyhanlı saldırısının hemen ardından büyüyen güçlenen Türkiye’ye bu sefer bir başka tuzak kurdular. Taksim olaylarının başında sözüm ona bir sanatçı çıktı, bir tweet attı. Bunun kim olduğunu biliyorsunuz değil mi? ‘Mesele sadece Gezi Parkı değil arkadaş sen hala anlamadın mı’. Eğer bu ülkede hukuk varsa sana bunun hesabını soracağız. CHP’nin milletvekili de çıkıyor, mesele Gezi Parkı değil anlamadın mı? Neymiş mesele? AK Parti iktidarını devirmek.

AKM’NİN ÜSTÜNDE O PAÇAVRALARA NİYE GÖZ YUMDUNUZ?
Atatürk Kültür Merkezi’nin üstündeki o paçavralara niye göz yumdunuz? Asılanlar neydi; terörist, illegal görünen legal örgütler. Başbakana hakaret içeren paçavralar. Anıt’ta bölücülerin posteriyle Türk bayrağı ve Atatürk’ün posteri yan yana. Niye bunu seyrettiniz? Hani siz ulusalcıydınız? Ondan sonra koministiz diyenler faşizm sergiledi. Özgürlükçüyüz diyenler özgürlüklere saldırdı. Kendi yaşam tarzına saygı isteyenler, başkalarının yaşam tarzına saldırdılar. Polis müdahalesini günlerce ağızlarında sakız yapanlar, kendi şiddetlerini bir kenara koydular.

ALEVİ’NİN SÜNNİ’YE, SÜNNİ’NİN ALEVİ’YE ÜSTÜNLÜĞÜ OLAMAZ
Polis su kullanır, polis biber gazı kullanır. Avrupa’da, Amerika’da, Çin’de, Rusya’da böyledir. Hatta hatta bazı ülkelerde kurşun sıkar. Benim polisim sabretti be. Yeri geldi dayak yedi. Parke taşlarını attılar onlara. 600’ü aşkın polisim yaralandı. Bunlar Türk polisi değil mi? Ey ulusalcılar bu polise nasıl saldırdınız?
Bir taraftan ulusalcıyız diyeceksin öbür taraftan polisime saldıracaksın. Bu olacak iş mi? Bu millet bunları yutmaz. Yutar mısınız? Kimse kimseye üstünlük taslamasın. Hepsi Allah’ın kulu. Alevi’nin Sünni’ye, Sünni’nin Alevi’ye üstünlüğü olamaz. Bunu kaşıyanlar var, bu oyuna ne olur gelmeyin.

EY FAİZ LOBİSİ
Hiçbir sermaye grubu, hiçbir faiz lobisi bizi korkutamaz bize geri adım attıramaz. Biz bu yola Merhum Menderes, Özal, Erbakan gibi kefenimizle çıktık. 10.5 yılda Türkiye’yi kat be kat büyüttük. Ekonomide Türkiye’yi enerjide, konutta, ulaşımda sağlıkta Rabbime hamdolsun, ilkleri yaşattık. Ankara’yı en itibarlı başkenti yaptık. Türk bayrağı dünyanın her yerinde gururla dalgalanıyor, gıpta ile izleniyor. Dünyanın her yerinde Türk pasaportu Türk lirası değer görüyor.

Öyle bir dinin mensubuyuz ki, aynı musalladan kalkıyoruz değil mi? Musalla taşına trilyoner geldiği zaman hocaefendi orada tezkiyesini yaparken cumhurbaşkanı niyetine demiyor, başbakan niyetine demiyor, milletvekili niyetine demiyor. Trilyoner niyetine demiyor. Ne diyor? Er kişi niyeti diyor. Hatun kişi niyetine diyor. İşte gerçek eşitlik orada. Biz oraya hazırlanıyoruz. Oraya hazırlanacağız. İki metreküp mezar. O mezara konulacaksın. Ey faiz lobisi sen de oraya gireceksin. Ben de oraya gireceğim. Ama kapıcı Ahmet efendi de oraya girecek. Farkımız yok birbirimizden. Hiçbir şey alıp da götüremeyeceksin. Eğer yaptığın bir şey varsa yırttın paçayı. Yoksa hapı yuttun

YARINA KADAR TAKSİM BOŞALDI BOŞALDI
Yarın İstanbul’da mitingimiz var, Ülkemin huzurunu bozmak isteyenlere sesleniyorum, kardeşlerim önce Taksim Gezi Parkı’nda hâlâ kalan var mı bilmiyorum. Bakın olay, bir yargı süreci içerisindedir. Taksim boşaldı boşladı, devlet birilerinin oyuncağı değil. Gereğini yapar. Yargı süreci içerisinde olan bu olayda hala orada durmanın bir anlamı yoktur, bir anlamı yoktur. Bunun yanında bir şey söyledim; yargı ne tür karar verir bilemem, lehte de karar verse, İstanbul kalkar halk oylamasını yapar, halk oylaması neticesinde halk eğer diyorsa ki ’ben o parkı korumak suretiyle bir şehir müzesi istiyorum’, o zaman biz halkımızın bu talebini yerine getiririz”
(İHA)