BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,62
ALTIN 2.412,41
HABER /  DÜNYA

Başbakan Erdoğan yüzbinlere hitap ediyor (2)

Ankara’da yüzbinlere hitap eden Başbakan Erdoğan, önemli açıklamalar yapıyor.<br/>İşte o konuşmadan satır başları:<br/>Buradan Sincan’daki b...

Abone ol

Ankara’da yüzbinlere hitap eden Başbakan Erdoğan, önemli açıklamalar yapıyor.
İşte o konuşmadan satır başları:
Buradan Sincan’daki bu mahşeri buluşmanın içinden bütün Ankara’yı, Ankaralı kardeşlerimi tüm Türkiye’yi ve dünyayı yürekten selamlıyorum. Akyurt’a, Altındağ’a, Ayaş’a, Bala’ya, Beypazarı’na, Çankaya’ya, Elmadağ’a, Etimesgut’a, Evren’e, Gölbaşı’na selamlarımı gönderiyorum.
Makedonyalı kardeşlerime, Malezyalı kardeşlerime, Saraybosna’daki kardeşlerime, Pakistanlı kardeşlerime, Filistinli kardeşlerime en kalbi selamlarımı gönderiyorum. Üsküp’e, Gosvitar’a, Zenitsa’ya, Saraybosna’ya, Gazze’ye oralarda bizi bağrına basan, bizi duygulandıran kardeşlik hukukunu bir kez daha hissettiren kardeşlerime gönül dolusu selamlar gönderiyorum.
Londra’da Viyana’da Budapeşte’de ve daha pek çok yerde bize destek veren, Avrupa’nın Almanya’nın şehirlerinde, New York’ta destek gösterileri yapan dostlarımıza şükranlarımı sunuyorum.
İşte Türkiye manzarası bu, manzara bu. Bu manzarada kavga yok, bu manzarada gürültü yok, bu manzarada yakıp yıkmak yok, bu manzarada gönül insanları var. Bu manzarada acaba bu ülkede, taş üstüne taş acaba nasıl koyarız diyenler var. İşte Türkiye’nin gerçek fotoğrafı bu. Türkiye’yi görmek isteyenler varsa gelsin Ankara Sincan’a burayı görsün.
Bu birlik beraberlik kardeşlik şuuruyla yoluna devam eden böyle bir topluluğu nasip ettin. Bunları öyle söylediniz ki, artık 3,5 yaşındaki torunum bile sabah beni bununla kaldırıyor. “Dik dur eğilme bu millet seninle” diyor. Allah’ın izniyle bu kervan böyle yürüyecek. Bu millet partisi ne olursa olsun, etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun demokrasiye sahip çıkıyor.
Bugün buradan dünyaya ses verdiğiniz için her birinize tek tek teşekkür ediyorum. Bugün burada milli iradeye sahip çıktığınız için her birinize tek tek teşekkür ediyorum. Aşkınız, sevdanız, muhabbetiniz için, ahde vefanız için sizleri kutluyorum. Ben biliyorum ki 17 gün boyunca Türkiye’nin her köşesinde, dünyanın her şehrinde, milyonlarca milyarlarca kardeşim bütün kalbiyle bizlere dua etti. Ben biliyorum ki nineler, dedeler, anneler babalar hatta çocuklar kimi zaman açıktan bizler için hükümeti için ülkelerinin huzuru için el açıp dua etti ve yakardı.
(İHA)