BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Yılmaz Vural’a ’faizli alacak’ tepkisi

Torku Konyaspor, 2 sezon önce takımın küme düştüğü dönemde teknik direktörlük görevini yürüten Yılmaz Vural’ın alacağı paranın faizinden vaz...

Abone ol

Torku Konyaspor, 2 sezon önce takımın küme düştüğü dönemde teknik direktörlük görevini yürüten Yılmaz Vural’ın alacağı paranın faizinden vazgeçmemesine tepki gösterdi.
Torku Konyaspor Yönetim Kurulu yazılı bir açıklama yaparak, takımın küme düştüğü 2010-2011 sezonunda görev yapan teknik direktör Yılmaz Vural’ın alacaklarının ödenmesi konusunda yapılan görüşmelerde alacak faizlerini talep etmesinden vazgeçmediği belirtilerek, bu durumu üzüntü ile karşılandığı bildirildi.
Kulübün resmi internet sitesinde de yer alan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"Takımımızın küme düştüğü 2010-2011 sezonunda teknik direktör olarak görev yapan iki isimden biri olan Ziya Doğan kalan alacaklarının yüzde 50’sini almamıştır. Sayın Doğan’a bu konuda teşekkür etmekle birlikte sadece 11 hafta görevde kalan teknik direktör Yılmaz Vural’ın sözleşmesi Euro üzerinden olmasına rağmen alacaklarının yüksek tutarları bulan faizini bile talep etmesini üzüntü ile karşıladık. Yılmaz Vural ile yapılan görüşmede büyük bir borç yükü ile düşen takımımızın süper lige çıkması ile yeniden var olma gayretlerine karşılık sözleşmesinden kalan bedelin ödenmesi noktasında yapılan görüşmede sadece anapara değil faizlerini de talep etmesi ve uzlaşmaya yanaşmaması bizleri üzmüş ve her zaman Türk futbolunda ’Milli Takım’ ve ’İstanbul Takımları’ndan teklif beklentisi içerisinde olduğu herkes tarafından bilinen Yılmaz Vural’ın durumunu ortaya koymuştur. Sayın Vural’ın düşürdüğü bir takımdan kalan alacaklarının faizlerini talep etmesini ve uzlaşmacı bir tavır göstermemesini esefle karşılıyor, konuyu Türk futbol kamuoyu ile paylaşmayı gereklilik olarak algılıyoruz.”
(İHA)