BIST 10.071
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.408,75
HABER /  POLİTİKA

Eski Bakan özür bekliyor

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Başbakan’ın halktan özür dilemesi gerektiğini açıkladı.

Abone ol

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Başbakan Erdoğan’ın halktan özür dilemesi gerektiğini söyledi.

Yalova’da basın mensuplarının sorularını cevaplayan Okuyan, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili hükümetin ve polisin tutumunu eleştirdi. Okuyan, "İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü, polislere, "Sizler Çanakkale Harbi’nin kahramanları kadar kahramansınız" diye mesaj atıyor. Çanakkale harbinde düşman vardı. Senin yurttaşın, vatandaşın düşman mı? İşte bu kafa, Başbakanın kafasıdır. İşte yüz binlerce kişiyi sokağa döken kafa, bu kafadır. Bu kafa bizzat Başbakanın eliyle ülkeyi iç savaşa götürür. Olay 2 ağaç meselesi değildir, AKP sorunu da değildir. Başbakan gerginliğin ana kaynağıdır. Bu gerginlik Recep Tayyip Erdoğan’ın halktan özür dilemesi ile düşer. Başbakan Türk milletinden özür dilemek zorundadır" şeklinde konuştu.

"HÜLYA AVŞAR NE KATKI SUNMUŞTUR ?"

Başbakan Erdoğan’ın sanatçılarla görüşmesini değerlendiren Okuyan, "Başbakanın Hülya Avşar’dan aldığı katkının ne olduğunu ben çok merak ediyorum. Eğer bir mahzuru yoksa Başbakan bunu bir açıklasın. 1.5 saat süren bir görüşmede Hülya Avşar Başbakana nasıl bir katkı sağlamıştır acaba?" ifadelerini kullandı.

Başbakanın Avrupa Parlamentosu’nun tavsiye kararına tepkisini de yorumlayan Okuyan, "Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye’nin aleyhine aldığı onlarca karara ses çıkarmadın. Daha geçen ay AP, PKK’lılara ’aktivist’ dediğinde neden aynı tepkiyi göstermedin? O gün susan Başbakan bugün, ’AP kararını tanımam’ diyor. AP’nin de çok umurundaydı. Sen onu tanımazsan o seni hiç tanımaz" dedi.