BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Başbakan Erdoğan yüzbinlere hitap ediyor (4)

Başbakan Erdoğan, Ankara’da yüzbinlere hitap ediyor<br/>İşte Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:<br/>Türkiye 17 gündür ibretle ...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Ankara’da yüzbinlere hitap ediyor
İşte Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:
Türkiye 17 gündür ibretle izlediğimiz tarihe de bu şekilde kaydedilecek bir olay yaşadı. Meselenin çıkış yeriyle geldiği nokta çok farklı. Her çevreden çok farklı insanlar geldiği halde bir şey konuştular. Dediler ki Gezi Parkı. Bunların çoğu aslında Gezi Parkı’nı yeni öğrendiler.
Biz Taksim Gezi Parkı’na gelen saf temiz kardeşlerimi kabulleniyorum, eyvallah. Fakat bunu anlıyorum da ortada henüz bir şey yokken, bu genç kardeşlerimin orada birileriyle bulunmasını anlamıyorum. Çünkü ne ihale, ne atılan bir adım ne de yapılan bir şey var. Acaba niye buraya geldiler? Çevre duyarlılığıyla ortaya çıkan kardeşlerimi diğerlerinden ayırıyorum. Onların taleplerine saygı duyduğumu ifade ettim. Ama iş daha ilk günden itibaren çevre duyarlılığının ötesinde başka bir noktaya gitti. Orada illegal örgütler vardı. Gezi Parkı perdesinin gerisinde çok farklı hesaplar devreye sokuldu. Bu konuda ulusal medyanın bir kısmı yalan haberlerle, iftira ile provokasyonla her türlü ilkesizliği sergiledi.

ULUSLARASI MEDYA HER TÜRLÜ İKİ YÜZLÜĞÜ SERGİLEDİ
Uluslararası medya aynı şekilde her türlü iki yüzlülüğü sergiledi. Kimi siyasetçiler, söylemleriyle, eylemcilere para vererek. Dilenci mi onlar yahu? Eylemcilere para vererek, sokakta polisimize küfrederek, bir mezhep çatışması için her türlü tahriki yaptılar.
Sosyal medyada sahte hesaplar üzerinden yalan haberlerle akıl almaz provokasyon gerçekleştirildi. Sokaklarda, caddelerde, çadırların içinde dışında milletin değerleriyle örtüşmeyen, edep adapla örtüşmeyen görüntüler yaşandı.
Çünkü biz yakıp yıkarak kırıp dökerek, yalanla iftira ile bu yola koyulmadık. Bize, yani bu gördüğünüz millete 27 Mayıs’ta o oyunu oynadılar. Biz bu oyunun hesabını hukukla, demokrasiyle sorduk. Unutmayın bize 12 Mart’ta, 12 Eylül’de 28 Şubat’ta bu oyunu oynadılar. Oralarda da hesabımızı yine sandıkta sorduk. Ama hukuk içinde demokrasi içinde ahlak ve edep içinde sorduk. İnşallah işte bu hukuksuzluğun bu şiddetin bu sandık tanımazlığın hesabını da ahlak ve edebimizle sandıkta soracağız.

MHP’Lİ KARDEŞLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM
Hesap, oyun çok başta tuzak bambaşka. MHP’li kardeşlerime teşekkür ediyorum, bu yürüyüşe verdikleri destek sebebiyle teşekkür ediyorum. İnşallah bu yürüyüş birlikte kararlılıkla yürüyecek.

ZAMANLAMA DİKKAT ÇEKİCİ
Bütün bu olayların zamanlamasına dikkatlerinizi çekiyorum. Mayıs ayında Türkiye çok sevindirici gelişmeler yaşadı. Rekor üstüne rekorlar kıran bir iktidar var. Çıtayı hep yükseğe çektik, olmaz denilenler oldu, ulaşılamaz denilenlere ulaştık. Ancak geçtiğimiz Mayıs ayı bizim için ülkemiz için Türkiyemiz için çok daha başka bir aydı. 46 milyar dolarlık İstanbul’a üçüncü havalimanı ihalesini gerçekleştirdik. Ankara’da Japonya başbakanını ağırladım. Türkiye’de 22 milyar dolarlık bir yatırımla, nükleer enerji santralinin kurulması için ilk adımları attık. İstanbul boğazına 2,5 milyar dolarlık bir yatırımla üçüncü köprünün temelini attık. 2015’te üzerinden geçeceğiz. Bu köprü dört gidiş dört geliş, aynı zamanda raylı sistem. Bunların akılları bunu almaz ki. Bunların böyle bir ufku yok. İstanbul Borsası 93 binin üzerine çıkarak rekor kaydetti. Merkez Bankası biz geldiğimizde 2002 rezervi 27,5 milyar dolar. Mayıs ayı içinde ne oldu? 135 milyar dolara çıktı. Gösterge faizi, biz göreve geldiğimizde yüzde 63’tü. Yani devletin borçlanma faizi. Ne oldu biliyor musunuz? 4,61’e indi. Ankaralı kardeşlerim; bu faiz kimin cebinden çıkıyordu? İşte bu milletin cebinden çıkıyordu. Faiz lobisine gidiyordu. Bir değil, iki değil, üç değil tam dört tane kredi derecelendirme kuruluşu artarda Türkiye’nin kredi notunu mayıs ayı içinde artırdı. IMF ile ilişkilerimizde tarihi bir gelişme yaşandı. Borcumuz 23,5 milyar dolardı. 14 Mayıs’ta son taksiti ödedik ve borcu sıfırladık. Enflasyonda sanayi üretiminde, dış ticarette yeni rekorlara şahit olduk. Çözüm sürecinde çok iyi neticeler aldık. 6 aydır hamdolsun doğudan acı haberler gelmiyor. Türkiye’nin her köşesinde kardeşliği hoş görüyü egemen kıldık.

ANA MUHALEFET LİDERİNİN KONUŞMASI LAZIM
İşte Türkiye’de bunlar yaşanırken, Mayıs ayının sadece ilk iki haftasına bu kadar güzel gelişme sığdırılırken, bunlar önce Reyhanlı’da 53 kardeşimizi şehit ettiler. Bu 53 şehidimizle ilgili de ilerde konuşacağım, şimdi konuşmuyorum, yine sabrediyorum. Onun da vakti saati gelecek. Ama ana muhalefetin genel başkanının konuşması lazım. Şu anda dört kişi tutuklandı. Şifre çözülüyor. CHP’nin milletvekilleri Suriye’ye niye gittiler ve onları getirip götüren kim? Oyunun içinde kimler var. Hepsi yavaş yavaş çözülüyor. Bu daha başlangıç.
(İHA)