BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.418,41
HABER /  GÜNCEL

Yaşar Nuri Öztürk'ten çarpıcı cami yorumu

Saba Tümer'le Bugün programın konuğu Yaşar Nuri Öztürk yine söyledikleri ile olay yaratmayı başardı. İşte Öztürk'ün çarpıcı cami yorumu..

Abone ol

Show TV'de yayınlanan 'Saba Tümer'le Bugün' programına cuma günleri konuk olan Yaşar Nuri Öztürk'ün yaptığı açıklamalar yine olay yarattı.

Camilerle ilgili konuşan Öztürk, "Kişilerin adlarına izafe edilen camilerde şerhen namaz caiz değildir, kılınamaz."dedi. Saba Tümer bu açıklamanın ardından şaşkınlığını gizleyemedi.

İşte Yaşar Nuri Öztürk'ün konuşmasından satır başları;

KULLARIN ANASINI AĞLATTILAR

Yaşar Nuri Öztürk, "Orman oksijen deposu, orman yağmur deposu, su deposu, hayat deposu hayat kaynağı. Onu katlediyor. 500 tane ağacı kesiyor oraya cami yapıyor. Sonra da o camide namaz kılıyor. O camide namaz olur mu? O Allah'ı riyasız tesfih eden ağaçları kesip de oraya riyakarları dolduruyorsun ona ibadet diyorsun sen. Adını da koymuş Allah'ın evi.. Allah'ın eviymiş. Ora Allah'ın evi değil. Allah'ın kullarının orada kılacakları bir namaz yok. İşte bunu bu millete birilerinin anlatması lazım. Allah'ın evi diye diye Allah'ın kullarının anasını ağlattılar. Yok Ali'nin camisi, yok Ahmet'in camisi..." dedi.

O CAMİLERDE NAMAZ KILINMAZ

Öztürk aynı zamanda "Kişilerin adlarına izafe edilen camilerde şerhen namaz caiz değildir, kılınamaz." dedi. Bu sözler üzerine Saba Tümer şaşırarak "Nasıl yani hocam?" diye sordu Tümer'in şaşkınlığına "Aaaaa..."diyerek tepki veren Öztürk şunları söyledi, "Ahmet'in Mehmet'in camii, Hasan'ın camii.. Bir şey daha söyleyeyim. Ey ahali iyi dinle. Kişilerin adlarına izafe edilen camilerde şerhen namaz caiz değildir kılınamaz. Tevhidin temel undelerinden birine aykırıdır. Cin Suresi 18'e aykırıdır. İbadete şirk koşmak, Allah dışında birini katmaktır."