BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.441,23
HABER /  GÜNCEL

Yargı’yı 3. Ordu’ya bağlayalım

3. Ordu Komutanı Saldıray Berk savcı Osman Şanal tarafından ifadeye çağrıldı kıyamet koptu.

Abone ol

İfadeye çağrılmasına rağmen gitmeyen komutana Star gazetesi yazarı Mehmet Altan öfkeliydi.. Bugünkü köşesinde sözleriyle tepkisini gösterdi. İşte o yazıdan çarpıcı bir bölüm:

(...)Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk’e Ergenekon soruşturmasında “şüpheli” sıfatıyla ifade vermesi için 26 Şubat’a kadar süre verildiğini açıkladı.

Savcı Sinan Kuş, “yine Merkez Komutanlığı aracılığıyla davette bulunacağız. İfadesi mutlaka Erzurum’da adliyede alınacak. Ordu Komutanı’nın gelmemesi halinde yasal prosedür işleyecek” dedi.

Şu ayrıntıyı da unutmamak gerek:

HSYK’nın acilen “özel yetkililerini” aldığı Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, geçen hafta İstihbarat Şube’de görevli bir astsubayın odasında arama yapmak için mahkeme kararıyla birlikte Üçüncü Ordu Komutanlığı’na gitmiş, ancak içeri alınmamıştı.

Cumhuriyet Başsavcısı Kuş, önceki gün konuya da şöyle değindi:

“Genelkurmay’ın kararıyla Ordu Komutanlığı’na giremeyecekleri bildirilmiş. Biz de Genelkurmay Başkanlığı’na yazı gönderdik. Böyle bir talimatın verilip verilmediğini öğreneceğiz. Gelen yazıya göre de mahkeme kararını uygulamaktan kaçınan Üçüncü Ordu Komutanlığı hakkında soruşturma açılabilinecek.”

***

Herkes bu sorunun nasıl aşılıp aşılamayacağını sormakta.

“Aşılmaktan” ne kast ediliyor acaba?

“Ergenekon’un” üzerini tamamen kapatarak tek parti zihniyetini devam ettirmeye yönelik bir “aşılma” söz konusu ise, benim önerim “yargıyı 3. Ordu’ya bağlamaktır”.

Yok, tam tersine...

Demokratikleşme, sivilleşme, normalleşme, halk iradesi ve hukukun “Saray’ı” da denetleyebilmesi ise...

O zaman da referandum ve AB sürecine sonuna kadar abanarak 12 Eylül Rejimi’ni tamamıyla berhava etmektir...

Sistem ve rejimi bir bütün olarak hedeflemedikçe, kurnazlık aklı yemekte çünkü...