BIST 9.909
DOLAR 32,47
EURO 34,70
ALTIN 2.435,93
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Whatsapp neden çalışmıyor?

Whatsapp'ta bir süredir devam eden bağlantı sorunu sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Sorunun global olduğunu duyuran BTK, Türkiye'den kaynaklı bir sorun olmadığını duyurdu.

Abone ol

Dün gece Whatsapp'ta başlayan bağlantı kurulamadığı hatası kısa sürede sadece Türkiye'de değil tüm dünyada yaşandığı ortaya çıktı. BTK, kesintiyle ilgili Türkiye tarafında bir sorun olmadığını, sorunun global ölçekli olduğunu kaydetti.

Gece saatlerinde bazı kullanıcılar Whatsapp'da sıkıntı yaşayınca sosyal medyada 'Whatsapp çöktü' mesajları göndermeye başladı. Diğer taraftan Whatsapp'ı düzgün çalışan kullanıcılar olayı duyunca şaşırdılar. Şu an için Whatsapp'ın neden çalışmadığı konusunda resmi bir açıklama gelmedi.

Whatsapp 180'den fazla ülkede 1 milyardan fazla kişi kullanıyor.

BTK BAŞKANI ÖMER FATİH SAYAN'DAN AÇIKLAMA

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, sosyal medya sitesi Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Whatsapp ile global seviyede bir problem olduğu raporlandı. Operatörlerimizden kaynaklı herhangi bir arıza bulunmamaktadır. Whatsapp kesintisi ile ilgili global harita görülmekte. İletişimde yerli ve milli teknolojilerin kullanılması çok ama çok önemli..." ifadelerini kullandı.