BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Visa ve MasterCard çöktü

WikiLeaks'in kapatılmasını protesto etmek için kredi kartı kuruluşları Visa ve MasterCard'a yönelik saldırılar gerçekleştirildi.

Abone ol

WikiLeaks’i bastırma politiları uygulayanlara yönelik saldırılar gerçekleştiren 'hacktivits' gruplarının son kurbanı Visa ve MasterCard oldu.

VISA VE MASTERCARD ÖDEMELERİ DURDURDU

WikiLeaks taraftarı hacktivist gruplar, dev kredi kartı kuruluşları Visa ve MasterCard’ın sitelerine saldırı düzenledi. Siteler, maruz kalınan DoS saldırısı sonucu uzun süre erişime kapandı.

Hakkında her hangi bir resmi mahkeme hükmü bulunmasa da WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange’a yönelik susturma ve imha girişimleri sanal alemde sansür karşıtı demokratik grupların eylemlerine neden oluyor.

WikiLeaks’e ödemelerde kredi kartlarının kullanımını durduran Visa ve MasterCard firmaları, Anonymous adlı hacktivist grubunun saldırısına maruz kaldı. Firma siteleri uzun süre ziyarete kapanırken, ödeme noktalarında da sistemlerin kesintiye uğradığı belirtildi.

BEYAZ ŞAPKALILAR AÇIKLAMA YAPTI

Aralarında organik bağ bulunmayan, sadece demokratik hak ve ifade özgürlüğü talebiyle bir araya gelen 'beyaz şapkalı' bilgisayar korsanlarının oluşturduğu grup, saldırıların süreceğini açıkladı.

Grup adına BBC’ye açıklama yapan Coldblood rumuzlu hacker, devletlerin sansür baskısına boyun eğen tüm kuruluşların hedefte olduğunu söyledi. Açıklamada şöyle denildi; “İnternette sansür ve ifade özgürlüğü konusunda her zaman güçlü bir duruşa sahip olan grubumuz, ifade özgürlüğünü ortadan kaldırmaya çalışanlara karşı mücadele için her türlü yolu deneyecektir”.

BİRÇOK SİTE ÇÖKERTİLDİ

Değişik hacktivist grupları WikiLeaks’e baskı uygulayan pek çok şirket ve kurumun sitesini çökertti. Bunlar arasında Amazon, payPal, MasterCard, Switzerland Post Bank, EveryDNS ile birlikte ABD, İsviçre, İsveç ve İngiltere’de pek çok devlet kurumunun sitesi bulunuyor.