BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,83
ALTIN 2.421,69
HABER /  GÜNCEL

İnternette tanıştığı kıza tecavüz etti!

Adana'da, internetle tanıştığı ve birlikte yaşamaya başladığı kadına,cinsel saldırıda bulunup cep telefonunu yağmaladığı iddia edilen sanık hakkında dava açıldı

Abone ol

Adana'da, internetle tanıştığı ve birlikte yaşamaya başladığı kadına, cinsel saldırıda bulunup cep telefonunu yağmaladığı iddia edilen sanık hakkında, 17 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Mehmet İ.nin daveti üzerine Adana'ya geldi ve birlikte yaşamaya başladı. Evinde Ayşe Ç'ye saçını çekerek cinsel saldırıda bulunduğu ve cep telefonunu yağmaladığı iddiasıyla 3 Mart'ta tutuklanan sanık Mehmet İ. hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında iddianame hazırlandı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edilen ve hakkında "cinsel saldırı ve yağma" suçlarından toplam 17 yıldan 27 yıla kadar hapis cezası istenen sanıkla ilgili iddianamede, şu ifadelere yer verildi.

"Yaklaşık 4 ay önce sanıkla internette tanışan müşteki Ayşe Ç, 22 Aralık 2010 tarihinde Adana'ya geldi. Sanık Mehmet İ. evinde birlikte yaşamaya başladığı Ayşe Ç'ye, geldikten bir hafta sonra sırtına vurup saçını çekerek zorla cinsel saldırıda bulundu ve bu eylemi birkaç gün arayla tekrarladı.

Sanık Mehmet İ., 2 Mart 2011 tarihinden bir ay kadar önce de yine evlerinde bulunduğu sırada bir daha ailesiyle telefonla görüşmemesi için elinde bir bıçak olduğu halde müşteki Ayşe Ç'yi ölümle tehdit edip cep telefonunu aldı. Müşteki Ayşe Ç, aynı gün polis ekiplerini durdurarak şikayetçi oldu."

Sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı bildirildi.

BİR KADIN DAHA KOCA KURBANI OLDU
HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN..

[PAGE]


İşsiz koca, 9 yıllık eşine çocuklarının gözleri önünde kurşun yağdırdı

ADANA'da, 26 yaşındaki Sevgi Sağlam kocası 34 yaşındaki Hasan Sağlam tarafından tabancayla öldürüldü.

Olay, saat 07.30 sıralarında Hurmalı Mahallesi 4 sokak Türker Apartmanı 11'inci katta meydana geldi. Aralarında para sıkıntısı nedeniyle sürekli tartışma çıkan 9 yıllık evli ve işsiz olan Hasan, Sevgi Sağlam çifti sabah saatlerinde oğulları 8 yaşındaki Mümtaz ve kızları 5 yaşındaki Dursun evdeyken tekrar tartışmaya başladı. Bu sırada Hasan Sağlam, ruhsatsız tabancasıyla eşi Sevgi Sağlam'a kurşun yağdırdı. Sırtına ve başına toplam 7 kurşun isabet eden Sevgi Sağlam olay yerinde hayatını kaybetti. Hasan Sağlam, silahını öldürdüğü eşinin üzerine bırakarak cesedin üzerini de battaniye ile kapattı. Hasan Sağlam, daha sonra karşı binada oturan babası Mümtaz Sağlam'ın evine giderek karısını vurduğunu söyledi. Hasan Sağlam'ın evden ayrılmasının ardından, çocuklardan Mümtaz da, komşularına giderek durumu anlattı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine ulaşan polis ekipleri evi kontrol ettiklerinde Sevgi Sağlam'ın cesedi ile karşılaştı. Baba evine giden Hasan Sağlam, babası Mümtaz Sağlam'ın ihbarı üzerine eve gelen polisler tarafından alınarak emniyet müdürlüğüne götürüldü. Hasan Sağlam'ın Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken ayakta durmakta zorluk çektiği gözlendi.

Hasan Sağlam'ın işsiz olduğu öğrenilirken, kumar ve içki yüzünden tefecilerden borç para aldığı iddia edildi. Borç batağında bulunan Hasan Sağlam'ın kiracı olarak oturduğu evin daha önce kendine ait olduğu ancak borçları yüzünden kaybettiği belirtildi. Kocası tarafından öldürülen Sevgi Sağlam, yakınlarına kocasının sürekli alkol almasından şikayet edip, "Gidecek yerim. Ekonomik durumum iyi olsa bir dakika durmam" dediği öne sürüldü.

Sevgi Sağlam'ın ölüm haberini alan yakınları sinir krizleri geçirirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

VELİAHTIN TECAVÜZ DAVASINDA ŞOK GELİŞME
HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN..

[PAGE]


ANTALYA'da konuk oldukları tatil köyünün sahibi olan holdingin veliahtı 28 yaşındaki Ömer O.'yu cinsel saldırıda bulunmakla suçlayan aile dostlarının kızı 23 yaşındaki M.G., mahkemeye başvurarak şikayetinden vazgeçtiğini bildirdi.

Bir holdingin yönetim kurulu üyesi M.O.'nun oğlu Ömer O.'nun geçen 6 Haziran'da Kemer'in Çamşuva Beldesi'nde kendilerine ait tatil köyünde birlikte eğlendiği üniversite öğrencisi M.G.'ye bahçede tecavüz ettiği iddia edildi. M.G.'nin iddia üzerine gözaltına alınan Ömer O., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Adli Tıp'ta yapılan incelemede M.G.'nin kızlık zarının yeni bozulduğu ve tecavüz sonrasında ruh sağlığının da bozulduğu belirlenirken; Ömer O. hakkında, 'nitelikli cinsel saldırı' suçlamasıyla 19 yıl hapis cezası istemiyle 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkeme, 6 Ocak'ta, iddianameyi kabul kararında suçlamanın niteliği nedeniyle Ömer O. hakkında yakalama kararı verdi.

Ömer O.'nun aranmasına devam edilirken, Akdeniz Üniversitesi M.G., avukatı Mehmet Ali Ersen Göksan ile birlikte mahkemeye başvurarak, şikayetinden vazgeçtiğini bildirdi. Genç kız, davanın görüleceği 5 Nisan tarihinde yurt dışında olacağı için duruşmada hazır bulunamayacağını ve ifade vermek istediğini belirtti. Bunun üzerine karar alan mahkeme heyeti, M.G.'nin ifadesini dinledi.

"KENDİ İRADEMDE BİRLİKTE OLDUM"

Olay tarihinde makine mühendisi ağabeyi H.V.G. ile birlikte Çamyuva'daki Marco Polo Tatil Köyü'ne gittiğini belirten M.G., olay gecesi Ömer O. ile birlikte otelin diskosunda alkol alıp eğlendiklerini söyledi. Aynı otele daha önce de bir kaç kez gidip tatil yaptığını söyleyen üniversiteli kız, daha önce polise ve savcılığa verdiği ifadeyi yalanladı. M.G., "Önceki ifadelerimde yer alan sanığın benimle cinsel ilişkiye girmek için zor kullandığı yönündeki ibareler doğru değildir. Zira alkolün etkisiyle kendi istek ve irademle sanık ile cinsel ilişkiye girdim. Kızlığım bu şekilde bozuldu. Akan kanı da birlikte temizledik. Şikayetçi değilim" dedi.

MAHKEME HEYETİ ISRARLA SORDU

Mahkeme heyeti, soruşturma sırasındaki ifadesini okuyup kısmi çelişkiye dikkat çektikten sonra, "Daha önce zorladığını söylemişsin" diyerek aynı soruyu tekrar yöneltti. M.G. bunun üzerine, "Belirttiğim gibi herhangi bir zorlama yoktur. Alkolün etkisiyle kendimden de geçmedim. Gerek öpüşmenin, gerekse cinsel ilişkiye girmenin anlam ve sonuçlarını kavrama, davranışlarımı yönlendirme yeteneğim mevcuttur. Bütün hepsini hatırlıyorum. Şikayetçi değilim" diye konuştu.

Duruşma zaptına "Israrla sorulduğu halde bu yöndeki çelişki giderilemedi" diye yazdıran mahkeme heyetinin, "Peki önce neden o şekilde beyanda bulundun?" sorusuna M.G, "Ağabeyim vardı, onun nasıl tepki vereceğini bilemediğim için ondan ve ailemden korktuğum için" yanıtını verdi.

M.G.'nin avukatı Mehmet Ali Ersen Göksan ise, müvekkilinin toplumsal baskı sonucu soruşturma sırasında kendisine zor kullanılarak cinsel saldırıda bulunulduğunu iddia ettiğini söyledi.

Mahkeme heyeti, duruşma zaptına, "Başka işlem yapılmaksızın duruşmanın önceki atılı gününe bırakılmasına oy birliği ile karar verilmiştir" notunu düştü. Davanın ilk duruşması, 5 Nisan'da görülecek.

ALDATILDIĞI ŞÜPHESİ İLE KENDİNİ ASTI
HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN..

[PAGE]

Adana'da üç çocuk annesi 32 yaşındaki Mine Ay, aldatıldığı şüphesiyle kendini asıp yaşamına son verdi. Genç kadın geride bıraktığı mektupta, "Çocuklarıma çok iyi baktır sevdiğine" diye yazdı.

Mine Ay'ın, uzun süre Kazakistan'da çalıştıktan sonra Türkiye'ye dönüş yapan eşi Musa Ay (33) ile aldatıldığı gerekçesiyle üç gün önce şiddetli bir tartışma yaşadığı iddia edildi. Üç gündür eşiyle gergin olan Ay'ın, önceki gece eşi yattıktan sonra önce mutfakta eşine mektup yazıp bıraktığı, ardından banyoya geçerek kendini iple pencereye astığı öğrenildi. Genç kadının cesedini, gece yatağında olmadığını fark eden eşi buldu. Musa Ay, önce kilitli olan kapıyı kırdı. Musa Ay'ın eşinin yaşadığını zanneden bir süre suni teneffüs yaptığı öğrenilirken, eve gelen 112 Acil Servis doktoru, Mine Ay'ın öldüğünü belirledi. Mutfakta bulunan mektupta "Beni affet. Evet, değerini bilemedim. Seni çok seviyorum. Çocuklarıma baktığın gibi benim çocuklarıma çok iyi baktır sevdiğine. Allah senden razı olsun" dediği bildirildi.

İLK GİRİŞİMİ DEĞİL
Ay'ın, savcılık ifadesinde "Mine benimle ikinci evliliğini yapmıştı. Kazakistan'dayken kızı arayıp ilaç içip intihara kalkıştığını söyledi. Ailesine haber verdim. Bir süredir bilgisayardan kişisel dosyalarıma giriyordu. Bayan arkadaşlarımı kıskanıyordu" dediği öğrenildi.

İNTİHARI KAMERALARA YANSIDI
HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN..

[PAGE]

İzmir'de şizofreni hastası genç, bir iş merkezinin çatısına çıkıp kendini boşluğa bıraktı. Feci ölüm, kameraya böyle yansıdı

Bunalıma giren 34 yaşındaki İlker Çatı'nın intiharı, güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Şizofreni hastası olan ve tedavi gören 34 yaşındaki İlker Çatı, önceki gün saat 16.00 sıralarında Konak'taki 6. katlı bir iş merkezinin çatısına çıktı. Burada bir süre bekleyen Çatı, daha sonra kendini boşluğa bıraktı. Beton zemine düşerek ağır yaralanan Çatı, kaldırıldığı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, doktorların tüm çabalarına rağmen hayatını kaybetti. İlker Çatı'nın intiharı, bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

BOŞANMIŞTI
Hollandalı eşinden 5 yıl önce boşanan ve 8 yaşındaki kızı da annesiyle birlikte Hollanda'da yaşayan İlker Çatı'nın, bu ülkeden özürlü maaşı aldığı öğrenildi. Türkiye'ye kesin dönüş yaptıktan sonra Yenişehir Gıda Çarşısı'nda, babasına ait havuz malzemeleri satan firmada çalışmaya başlayan İlker Çatı'nın ailesiyle sık sık tartıştığı için 2 yıldır Bornova'da bir evde kaldığı belirtildi.

BİR SÜRE BEKLEDİ VE
Konak'taki 6 katlı bir iş merkezinin çatısına çıkan 34 yaşındaki İlker Çatı, bir süre bekledikten sonra kendini boşluğa bıraktı. Hastaneye kaldırılan genç, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

ÖLDÜRMEDİ DİYE GASPÇIYI AFFETİ
HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN..

[PAGE]

Adana'da fidye için kaçırılıp bıçakla yaralanarak 50 nin TL için gasp edilen emekli inşaat mühendisi Mehmet Ali Aksan kendisini bıçaklayıp sonra da pansuman eden sanıktan ''Beni öldürebilirdi ama yapmadı'' diyerek mahkemede şikayetçi olmadı. Duruşma ertelendi.