BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Vekillerle polisler birbirine girdi

Genel Kurul'daki gerilim kulise taşındı. Başbakanın korumaları ile MHP milletvekilleri birbirine girdi

Abone ol

Zübeyir KINDIRA
İNTERNETHABER - ÖZEL

ANKARA- TBMM Genel Kurulu'nda Demokratik Açılım görüşmelerinin gerginliği kulise de yansıdı. Başbakan ve bazı Bakanların korumaları ile MHP milletvekilleri birbirine girdi.

Görüşmeler devam ederken kuliste bekleyen çok sayıdaki Başbakan ve bakan koruması muhalefet kulisinde milletvekilerinin sigara içtiği bölümde toplandılar. CHP DTP ve özellikle MHP'lilerin kullandığı dış kulisin hemen yanındaki sigara içilen bölümdeki masalara bu korumalar oturdu.

Genel Kurul salonunda MHP'li OKtay Vural'ın konuşmasını bitirmesi üzerine sigara molası veren pek çok MHP'li milletvekili korumaların işgal ettiği bölüme geldiler. Oturacak yer ve sandalye bulamayan vekiller korumaların yer vermesini istediler.

MHP'li Gürcan Dağdaş bu bölüm milletvekillerine aittir" uyarısında bulundu. Başsbakanın korumalarından olduğu bildirilen bir polis memuru, "Bu masalarda, sandalyelerde milletvekillerine aittir mi yazıyor?" diye diklendi. Bunun üzerine diğer MHP'li milletvekileri de korumalara uyarıda bulundu. Korumanın diklenmeye devam etmesi üzerine eski İçişleri Müsteşarı MHP'li Bekir Aksoy, masaları terk etmek istemeyen korumalara sert çıktı. Korumalara bağırarak kulisten uzaklaşmalarını istedi.

Aksoy, Gürcan Dağdaş'a karşı gelen polis memurunun isim ve sicil numarasını istedi. Ancak araya koruma amirlerinden bazıları girerek, "Biz gereken dersi veriririz. Özür dileriz" diyerek vekilleri sakinleştirmeye çalıştılar. Bu tartışmadan sonra tüm korumalar milletvekillerine ait yeri terk ettiler. Ancak MHP'li vekiller Meclis iç tüzüğüne göre Bakanların korumalarının zaten yasak bölüme girmemeleri için Meclis Başkanı, Meclis Genel Sekreteri ve Meclis Emniyet Müdürü nezdinde girişimde bulunacaklarını bildirdiler.

İç tüzüğe göre bakanların korumalarının görevleri TBMM kapısında bitiyor. ardından Meclis emniyetinin görevi başlıyor. Kulise ve milletvekillerine ait yerlere girmeleri de yasak. Ancak bu yasak uygulanamıyor.

HABER KAYNAK GÖSTERİLMEDEN YAYINLANAMAZ